Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко оглянув новий Територіальний центр соціального обслуговування громадян у Шевченківському районі (+фото)

07 липня 2022 року, 14:28

Мер Києва Віталій Кличко оглянув новий Територіальний центр соціального обслуговування громадян у Шевченківському районі, що нещодавно розпочав роботу на вулиці Білоруській.

Раніше Терцентр працював на вулиці Гаврилишина. Приміщення нового центру відремонтували та облаштували за всіма сучасними вимогами. Центр надає допомогу вразливим категоріям громадян, зокрема, внутрішньо переміщеним особам, особам та дітям з інвалідністю, літнім людям та ветеранам-захисникам, воїнам, що отримали поранення.

«Сьогодні, в такий складний для країни час, столиця намагається максимально приділяти увагу людям, які потрапили у складні життєві обставини. У Шевченківському районі мешкає майже 250 тисяч киян. Із них 83 тисячі – люди вразливих категорій, яким допомагають структури соціального захисту міста. Тільки внутрішньо переміщених осіб, це громадяни, які постраждали через російську агресію, тут зареєструвалося більше 22 тисяч. Тому ми відкрили в Шевченківському районі новий Територіальний центр соціального обслуговування громадян. Від початку повномасштабного вторгнення росії працівники цього терцентру вже забезпечили доставку понад 6 тисяч продуктових наборів та надали майже 220 тисяч соціальних послуг», – сказав Віталій Кличко.

У центрі створені всі умови і для працівників, і для відвідувачів. Зокрема, створене інклюзивне середовище, якого потребують батьки з дитячими візками, люди похилого віку, ті, хто має інвалідність або травмувався.

Окрім того, в новому центрі є умови для реабілітації осіб та дітей з інвалідністю, літніх людей та ветеранів-захисників, які повернуться додому. На початок широкомасштабного російського вторгнення в Шевченківському районі проживало більше 1700 учасників АТО, більшість з яких сьогодні знову на фронті. Також терцентр частково надаватиме послуги реабілітації для поранених.

Тут встановлені гідромасажні та медичні ванни, спеціальні тренажери: велотренажери, бігова доріжка, орбітрек, реабілітаційний комплекс для відновлення рухових функцій верхніх та нижніх кінцівок, реабілітаційний комплекс «Гравітон», реабілітаційний тренажер Бубновського. Для облаштування фізіотерапевтичного кабінету придбали нові сучасні апарати.

Значна кількість бійців та осіб, які отримали поранення різного ступеню, зможуть отримувати тут необхідну допомогу та проходити реабілітацію. Також Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги киянам вдома:  зокрема, паліативний догляд, представництво інтересів, транспортні послуги, фізичний супровід. Крім того, в центрі функціонує сучасний комп’ютерний клас для навчання людей цифровій грамотності.

Мер Києва зазначив, що соціальні працівники столиці працюють увесь час від початку широкомасштабної агресії росії. І відвідували та надавали допомогу киянам навіть під час гострої фази та активних бойових дій у передмістях Києва. Деякі з них потрапляли під обстріли. Також мер Києва відзначив Подяками міського голови сім співробітників Територіального центру соціального обслуговування громадян у Шевченківському районі за їхню самовіддану роботу. Фахівці центру залишалися у столиці та продовжували виконувати свою роботу – обслуговувати на дому паліативних хворих, самотніх літніх людей, людей з інвалідністю.

Територіальний центр соціального обслуговування громадян у Шевченківському районі

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]