Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Органи місцевого самоврядування повинні мати більше важелів в адмініструванні місцевих податків та зборів» (+відео)

20 листопада 2018 року, 12:49

Органи місцевого самоврядування повинні мати більше важелів в адмініструванні місцевих податків та зборів. Це допоможе зменшити фінансову залежність на місцях від трансфертів із державного бюджету. Про це під час виступу на Київському податковому форумі заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Ні для кого не секрет, що у Києва забирають найбільше податків. І в плануванні видатків Держбюджету теж не балують. І заборговані субвенції не повертають. При цьому ми багато чуємо про децентралізацію, яка сьогодні реально потрібна. Коли влада на місцях формуватиме бюджет із усіх надходжень, а не з того, що їй залишать, розподілятиме пільги і субсидії, а не випрошуватиме їх. А кошти столиці дуже потрібні. Сьогодні ми активно оновлюємо київські дороги, які десятиліттями не бачили ремонту. Капітально ремонтуємо мости. Оновлюємо міський комунальний транспорт. Треба будувати і метро. Втілювати багатомільйонні інфраструктурні проекти задля розвитку міста. У тому числі, нові дитячі садочки та школи. На все це, ви розумієте, потрібно акумулювати колосальні кошти», – підкреслив мер столиці. 

Також Віталій Кличко зазначив, що за останні роки в українському суспільстві змінюється ставлення до необхідності працювати прозоро, платити податки. Так, частка місцевих податків і зборів у доходах столиці на сьогодні складає 27 відсотків. Це, як зазначив мер, понад 10 млрд гривень. І протягом останніх років їх загальний обсяг у доходах міського бюджету постійно збільшується.

Віталій Кличко навів кілька прикладів збільшення надходжень від податків завдяки прозорості роботи. За його словами, суттєво збільшилися надходження від земельного податку, від податку на нерухоме майно – зросли майже в 4 рази.

«Така тенденція до збільшення надходжень дає нам можливість збільшувати дохідну частину бюджету. І приємно відзначити, що бізнес це розуміє і багато в чому змінює філософію своєї роботи. Йдеться і про діяльність у правовому полі, і про соціальну відповідальність. А нам, як владі, треба постійно пояснювати людям, куди саме йдуть ці податки», – підкреслив Віталій Кличко.

Учасники форуму розглянули важливі питання сфери оподаткування. Одну з сесій форуму було присвячено реформуванню ДФС та автоматизації її сервісів для спрощення ведення бізнесу. Крім того, спікери обговорили питання поліпшення якості адміністрування місцевих податків та залучення до декларування громадян.

Київський податковий форум 2018

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]