Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко передав київським дітям-сиротам планшети, які столиця отримала від польських партнерів

20 грудня 2022 року, 14:16

Мер Києва Віталій Кличко передав дітям-сиротам першу партію з 500 планшетів, які Київ отримав від польських партнерів – Почесного консульства України в місті Тарнув за особистого сприяння консула Бартломея Бабушьки.

Також до кожного планшета благодійники передають навушники і стилус.

«Сьогодні ми передаємо перші 25 планшетів із партії у 500 планшетів для навчання дітям-сиротам. Інші надійдуть до кінця січня. Зважаючи на те, в якій ситуації ми живемо, – перебої з електропостачанням, загроза ракетних обстрілів, – дистанційна форма навчання для дітей дуже актуальна. А часто – і єдиний можливий варіант. Ці планшети – оптимальні для дистанційного навчання. Бо допомагають залишатися на зв’язку поза межами школи, дають більше можливостей дітям розвивати свої здібності, отримувати знання та інформацію. Найбільш вразливими категоріями дітей є діти, що потрапили у складні життєві обставини. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які проживають у сім’ях опікунів, прийомних, патронатних сім’ях. І загалом 500 таких дітей отримають благодійну допомогу у вигляді планшетів від наших польських друзів і партнерів», – сказав Віталій Кличко.

Так, Київ активно співпрацює з Почесним Консульством України в місті Тарнув за кількома напрямами. Завдяки цій співпраці, протягом жовтня-грудня, на психологічну реабілітацію до Польщі поїхали 160 ветеранів та членів їхніх родин. Крім реабілітації вони також мали цікаву культурну програму. А всі витрати на себе взяла польська сторона. Розглядає місто можливість продовження програми реабілітації і в наступному році.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]