Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, що відбувається на будівництві Шулявського шляхопроводу: у грудні планують відкрити рух автотранспорту новим мостом (+фото)

02 жовтня 2019 року, 16:36

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, що відбувається на будівництві Шулявського шляхопроводу. На будівельному майданчику він зібрав представників підрядника і субпідрядника, головних фахівців зі зведення мосту.

Сьогодні там тривають підготовчі роботи до встановлення конструкції мосту на тимчасові опори. Підрядники запевнили мера, що на початку листопада конструкція вже буде встановлена. А в кінці грудня планують відкрити рух автотранспорту новим мостом.  

«Сьогодні багато спекуляцій щодо цього будівництва; лунають сумніви в тому, що міст будується; дехто стверджує, що шляхопровід, нібито, не зведуть вчасно. Тому від фахівців, від підрядника я хочу почути чітку відповідь: чи встигаємо ми здійснити необхідні роботи, щоб наприкінці грудня новим мостом вже рухався транспорт?» – звернувся до будівельників Віталій Кличко.

За словами підрядників, уже на початку листопада, вся конструкція мосту буде змонтована на тимчасових опорах.

«На сьогодні зібрали три прогони з металоконструкцій. Два з них вже встановлені на тимчасові опори там, де і будуть стояти. Третій прогін – над проспектом Перемоги – ми плануємо встановити на тимчасові опори 11-13 жовтня, тобто в наступні вихідні», – зазначив головний інженер компанії «Північно-Український будівельний альянс» Віталій Чеберяк. 

Він додав, що на час монтажу третього прогону рух транспорту проспектом Перемоги перекриватимуть.

Також, за словами підрядників, паралельно тривають роботи з облаштування підпірної стіни з боку заводу «Більшовик». Її довжина – близько 90 метрів, висота – майже 8 метрів. Наразі на об’єкті працює 45 фахівців.

Представник субпідрядника, генеральний менеджер голандсько-української компанії «Маммут-Україна» Руслан Сирбу, який також був присутній на будівництві, запевнив, що компанія зацікавлена у якнайшвидшому виконанні робіт, у яких задіяна її техніка. Нагадаємо, для ефективності і темпів роботи на будівництво мосту до Києва з Нідерландів прибув «мегадомкрат». Багатофункціональні модульні платформи, що рухаються в заданих напрямках і підіймають вантажі до двох тисяч тонн на висоту 20 метрів. Також на шляхопроводі, вперше в Україні, працюватиме гігантський монтажний кран.

Щодо термінів виконання робіт зі зведення шляхопроводу голова ради директорів компанії «Укрбуд» Юрій Пелих зазначив, що будівництво подібного мосту за такий нетривалий час відбувається в Україні вперше.

«Швидше, ніж Шулявський, мости в Україні ще не будувалися. І нові технології, що ми тут використовуємо, у нашій країні ще жодного разу не застосовувалися», – підкреслив Юрій Пелих.

Мер Києва наголосив, що місто виконує свої зобов’язання перед підрядниками і вимагає дотримання термінів будівництва важливого інфраструктурного об’єкту столиці. Тому, наприкінці грудня, як і планували, рух транспорту новим мостом має бути відкритий.

Перевірка на будівництві Шулявського шляхопроводу

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]