Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція дитсадка для дітей із особливими потребами (+фото, відео)

17 січня 2019 року, 13:17

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як тривають роботи з повної реконструкції дошкільного навчального закладу № 652 у Дарницькому районі столиці.

«Сьогодні ми оглянули, на якій стадії реконструкції цей дитсадок у Дарницькому районі. Роботи тут тривають повним ходом, об’єкт готовий приблизно на 75%. Це незвичайний садочок, оскільки призначений для дітлахів із особливими потребами. Стара будівля закладу стояла занедбаною понад 20 років. Тепер це буде фактично новозбудоване приміщення – сучасне і комфортне», – підкреслив мер столиці.

Він зазначив, що вже у третьому кварталі 2019 року новий дитсадок прийматиме маленьких вихованців. Розрахований він на 210 дітей (11 груп).

У садочку будуть облаштовані приміщення для навчальних, музичних, фізкультурних занять та ігор, комп’ютерна кімната та кімната з Lego, майстерня для образотворчого мистецтва, басейн, медичний блок.

«Зробимо так, аби кожній дитині тут було комфортно і цікаво», – зазначив Віталій Кличко.

Також до приміщення дитячого садка передбачений повний доступ маломобільних груп. Зокрема, вже встановлюють ліфт. Залу з басейном викладуть спеціальною неслизькою плиткою.

У будівництві садочка застосовують новітні технології з енергозбереження, встановлять LED освітлення.

«Діти – це наше майбутнє. Забезпечити умови для їх виховання і навчання, підготувати до дорослого життя – це не тільки наш обов’язок, а й наші інвестиції», – зазначив Віталій Кличко.

Щороку місто виділяє все більше бюджетних грошей на освітню галузь.

Минулого року на освіту спрямовали понад 15 млрд гривень – майже третину бюджету столиці. Цього року заплановані видатки галузі на рівні майже 18 млрд.

Загалом за 4 роки у Києві побудували або повністю реконструювали 7 шкіл та 22 дитсадки.

Цього року міська влада планує побудувати в столиці один садочок з нуля, повністю реконструювати 7 садочків і 5 шкіл.

Інспекція робіт із реконструкції дошкільного навчального закладу № 652 у Дарницькому районі столиці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]