Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як триває ремонт київського зоопарку: «Після оновлення звіринцю ми розраховуємо на мільйон відвідувачів щороку» (+відео)

16 серпня 2018 року, 15:19

Мер Києва Віталій Кличко разом із куратором Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA) Марком Даменом, оглянули як тривають ремонтні роботи у київському зоопарку.

«Київ – гостинне місто. І в нас є багато гарних локацій для відпочинку. Але нам не вистачає зоопарку європейського рівня. Все більше людей відвідують столичний звіринець. Ми очікуємо, що до кінця року тут побуває 750–800 тисяч відвідувачів. Але цього мало. У перспективі ми націлені на мільйон!» – сказав Віталій Кличко.

У свою чергу, Марк Дамен зазначив, що розвиток київського звіринця важливий і Європейська асоціація зоопарків та акваріумів зацікавлена у цьому. Адже чим більше зоопарків займається розплідненням та селекцією тварин, тим ефективнішою буде робота зі збереження флори та фауни планети.

У 2007 році київський зоопарк був виключений з асоціації через погані умови утримання тварин.

Одна з вимог для повернення до постійних членів Європейської асоціації зоопарків та акваріумів – реконструкція приматників. Старі-нові приміщення для приматів сьогодні на етапі реконструкції.

Серед іншого мер столиці і куратор EAZA ознайомилися з тим, як тривають роботи на озерах для коропів і пеліканів, проінспектували водоочисну насосну станцію, що під ними.

Загалом плани зоопарку – грандіозні.

«Побудуємо палац для приматів, я не кажу «будинок приматів», а скажу – палац! Отримаємо величезну базу, щоб утримувати вихованців і розводити їх, тобто займатися тим, для чого зоопарки створюють – збереженням біорізноманіття планети», – зазначив директор зоопарку Кирило Трантін.

Нагадаємо, що концепцію оновлення і розвитку столичного зоопарку мер презентував у липні 2016 року. Реалізація запланованого дасть київському зоопарку можливість повернутися у лави постійних членів EAZA. Це, у свою чергу, надасть столичному зоопарку можливість обмінюватися тваринами з іншими зоопарками Європи, брати участь у міжнародних програмах із розведення тварин та обмінюватися досвідом із іншими членами асоціації.

Згідно з вимогами EAZA, до кожного кандидата прикріплюється ментор (куратор), який і допомагає досягти стандартів, необхідних для отримання статусу акредитованого члена асоціації. Ментори не тільки зобов’язані мінімум раз на рік відвідувати організацію-кандидата і консультувати його з усіх питань, але і складати короткі звіти щодо змін, які відбуваються. Поради можуть стосуватися стандартів забезпечення добробуту тварин, методів покращення їх місця утримання, дизайну і модифікації вольєрів, навчання персоналу, ведення баз даних.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]