Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Після ремонту Великої Окружної зменшиться транспортне навантаження на центральні вулиці міста» (+відео)

31 липня 2018 року, 13:38

Після капітального ремонту Великої Окружної дороги зменшиться транспортне навантаження на центральні вулиці міста. Оскільки транзитні авто не їхатимуть центральними магістралями столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції будівництва шляхопроводу і розв’язки на окружній дорозі, на ділянці від просп. Маршала Рокоссовського до вул. Богатирської.

Основний проїзд на цій ділянці буде близько 2 кілометрів. Планом передбачено будівництво 2-х нових шляхопроводів, підземного пішохідного переходу, влаштування насипу земляного полотна, перекладення усіх комунікацій та інженерних мереж. Також передбачено озеленення навколишньої території.

«Київ – велике транзитне місто. Тому разом із ремонтом магістралей у самому місті, ми маємо дбати і про транспортні розв’язки навколо столиці. Таким чином, ми поліпшимо трафік у місті й оптимізуємо рух транзитного автотранспорту, зокрема, великогабаритного. Щоб він не проїжджав центральними магістралями столиці», – підкреслив Віталій Кличко.

За його словами, нині виконані роботи з підготовки будівництва шляхопроводів через вул. Богатирську та через залізницю. Зроблено тунельну частину підземного пішохідного переходу. Розпочато влаштування насипу земляного полотна. Завершити всі роботи на об’єкті мають восени наступного року. 

Також Віталій Кличко перевірив, як тривають роботи з капітальної реконструкції вулиці Сім’ї Кульженків. Після ремонту там з’явиться прямий виїзд на кільцеву дорогу, яка наразі будується. Це суттєво розвантажить площу Тараса Шевченка від автомобільного й особливо транзитного транспорту, зменшить кількість заторів на площі.

«Довжина ділянки, яку ми капітально оновлюємо, – два з половиною кілометра. Проектом передбачено влаштування 4-х смуг руху. Повна заміна асфальтобетонного покриття. Воно буде тришарове. Прокладають тут і нову мережу дощової каналізації, облаштовують тротуари. Тут буде й оновлена мережа зовнішнього освітлення. Нові лампи, які ми встановлюємо, – економічні та більш ефективні. А це, насамперед, – безпека водіїв та пішоходів. Частину робіт уже виконано», – зазначив мер.

Віталій Кличко нагадав, що за попередніх два роки у Києві відремонтували понад 500 кілометрів доріг та проїздів. І, як мінімум, 300 кілометрів планують оновити цього року.

На сьогодні у місті завершуються ремонтні роботи на вулиці Ярославів Вал та на транспортній розв’язці на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиць Гната Юри і Володимира Покотила, де одночасно ремонтують 3 шляхопроводи та 4 підземних пішохідних переходи. Триває капітальний ремонт шляхопроводу на перетині вулиці Кирилівської та вулиці Олени Теліги. Там, за словами мера, є невелике відхилення від графіку через надзвичайну ситуацію, спричинену стихією. Активно ведуться роботи на вулиці Алматинській та шляхопроводі на цій вулиці, вулицях Назарівській, Генерала Родимцева.

 

Інспекція реконструкції вулиці Сім’ї Кульженків

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]