Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Платформу емоційної підтримки, що запустили на базі Моніторингового центру, відвідали вже понад 12 тисяч користувачів»

15 квітня 2020 року, 12:08

Платформу емоційної підтримки, що запустив на базі Моніторингового центру з протидії COVID-19 Освітній хаб столиці, відвідали вже понад 12 тисяч користувачів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

Він зазначив, що за допомогою звертаються не тільки кияни, а й мешканці інших міст України та навіть українці, що перебувають закордоном.

«Фахівці нікому не відмовляють у допомозі. Географія роботи сайту – це вже 12 областей України та 14 іноземних країн. Хоча більшість – це кияни – 75 відсотків. Найбільший щоденний запит на сервісі – це онлайн курси. А також – психологічна допомога. Майже 50 відсотків тих, хто звернувся за персональною допомогою, скаржаться на страх у зв’язку з пандемією та роздратованість потоком негативної інформації. 17 відсотків стривожені проблемами дистанційного навчання дітей. А 15 відсотків – потребують допомоги в зв’язку з насильством у сім’ї», – наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці підкреслив, що на сайті додали окрему послугу для індивідуальних консультацій щодо випадків домашнього насильства.

«Консультації надають фахівці, які спеціалізуються саме на цих питаннях. На жаль, проблема – актуальна для нашої країни і ми маємо оперативно допомагати людям, які відчули її на собі», – сказав Віталій Кличко.

Він також зазначив, що Моніторинговий центр КМДА з протидії розповсюдженню COVID-19 вже здійснив понад 4 700 дзвінків людям, що перебувають на самоізоляції, тим, хто відвідував країни з великим розповсюдженням хвороби, колу їх спілкування.

«КМДА уповноважила міські служби та сімейних лікарів здійснювати контроль за дотриманням режиму самоізоляції киянами. Міські служби будуть допомагати поліції у контролі, а громадянам - у дотриманні режиму», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]