Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав історію про киянку-волонтерку, яка допомагає українським захисникам (+фото, відео)

21 лютого 2023 року, 14:03

Мер Києва Віталій Кличко показав історію про кримчанку Анну Білик, яка вже 21 рік живе у Києві. Від початку широкомасштабної війни жінка зі своїми однодумцями заснувала благодійний фонд, аби бути більш корисною для держави та її захисників. Відеоісторію Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Продовжую розповідати про #ЛюдиТвогоКиєва. Про тих киян, які роблять все, аби наше місто ставало комфортною, гарною і безпечною європейською столицею. А найголовніше – дружнім містом, яке піклується про людей і робить все для Перемоги. Сьогодні історія про кримчанку Анну Білик, яка вже 21 рік живе у Києві. У мирний час жінка працювала менеджером з логістики в різних міжнародних компаніях, має досвід роботи у державному секторі. Була в неї і власна справа з бізнес-консультування. З 2014 року, з початком війни на Донбасі, Анна паралельно почала займатися волонтерством», – зазначив у дописі до відео Віталій Кличко.

Він розповів, що після 24 лютого 2022 року, коли російські варвари вдерлися в Україну з повномасштабною війною, 38-річна Анна Білик зі своїми однодумцями заснувала благодійний фонд «Воля і людяність», аби бути більш корисною для держави та її захисників.

«Фонд допомагає виключно військовим. Залучає кошти від корпоративних партнерів – українських та міжнародних компаній, а також фізичних осіб. За час існування фонду грошових пожертв зібрали понад 6 млн грн. Нашим захисникам і захисницям передали 15 автомобілів та 30 дронів. Із дрібних речей – це тисячі турнікетів та кровоспинних бандажів, більше 300 аптечок та 20 спеціальних рюкзаків для медиків, що працюють на передовій», – зазначив мер Києва.

За словами Віталія Кличка, за час роботи фонду також волонтери зібрали і негрошової допомоги на 6 млн грн. Наприклад, до неї належить популярний напій на фронті – кава, якої за минулий рік фонд передав понад три тонни. Каву обов’язково додають до кожної посилки. Бійці їй дуже радіють, бо вона і зігріває, і бадьорить тих, хто захищає нашу державу. Сама Анна на фронт не їздить. Цим займаються інші волонтери, які власне доправляють все необхідне на передову.

Також благодійний фонд допомагає евакуйовувати бізнес з гарячих точок та тимчасово окупованих територій. Наприклад, із Харкова вивозили підприємства з виробництва сувенірів та з виробництва пластикових квітів, з Лисичанська евакуювали автомийку. Допомагають бізнесу і розгорнутися на новому місці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]