Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав відео про водіїв трамваїв, які вперше представлять Київ на європейському чемпіонаті в Румунії (+відео)

06 лютого 2020 року, 13:30

Двоє водіїв столичних трамваїв – Василь Галів та Олена Кравець – поїдуть вперше представляти Київ та Україну на Чемпіонаті Європи з майстерності водіння трамваїв – European Tramdriver Championship-2020, що відбудеться в травні в Румунії. Відео про роботу водіїв з серії «Люди твого Києва» Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Друзі! Вирішив інколи публікувати тут історії про людей нашого міста. Тих, хто працює в Києві, робить його комфортнішим і гарнішим, хто любить своє місто і киян. Сьогодні – відео й історія про водіїв трамваїв, які вперше представлятимуть Київ і Україну на 9-му Чемпіонаті Європи з майстерності водіння трамваїв – European Tramdriver Championship-2020, що відбудеться в травні в Румунії.  Там змагатимуться 25 команд з Європи!» – зазначив у дописі до відео мер Києва.

Так, за словами Віталія Кличка, представлятимуть Київ та Україну на європейському чемпіонаті 27-річний Василь Галів та 29-річна Олена Кравець.

«Василь водить трамвай уже 5 років, Олена – 2.  Вони віддано люблять свою роботу. І вкладають в неї і свої сили, і душу. Поки місто ще спить, наші герої о 04:30 приходять в трамвайне депо імені Шевченка (Борщагівка), беруть шляхові листи і талони. Оглядають трамваї, чи вони технічно справні. І о 5 ранку виходять на свої маршрути – №№ 1, 2 або 3, аби всі пасажири встигли вчасно дістатися у своїх справах, – написав Віталій Кличко. – Професія, розповідають вони, така, що ти не маєш права на помилку. Бо відповідаєш за людські життя. Не маєш і права на спізнення ні на хвилину. Адже, як кажуть Олена і Василь, якщо відстанеш від розкладу руху хоч на хвилинку, – за тобою вишикується ще 2-3 вагони. І утвориться затор на лінії, як на автомобільній дорозі. У трамваї вони зустрічають світанки. А от Олена Кравець зустріла ще й свою долю – чоловіка. Він – теж водій Шевченківського депо. Зустрілися, коли їхали на зустріч один одному. Обоє були за кермом своїх «велетнів».

 Усього в Києві працює 648 водіїв трамваїв: 380 жінок і 268 чоловіків віком від 21 до 67 років. За останніх кілька років місто придбало 63 нових трамваї. Планують продовжити закупівлі і цього року.

«І, нагадаю, перший електричний трамвай у Східній Європі запустили саме в Києві. Влітку цього року відзначатимемо 128 років від цієї події», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]