Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав відео з реанімаційного відділення однієї зі столичних лікарень, де лікують хворих на коронавірус

27 жовтня 2021 року, 12:36

Мер Києва Віталій Кличко показав відео з реанімаційного відділення Київської міської клінічної лікарні № 4, де лікують хворих на коронавірус. Відео мер оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

«Вірус стрімко охоплює столицю. За минулу добу в Києві – понад 1400 нових хворих. Померли 54 людини, серед яких однорічний хлопчик. Більш як 560 госпіталізованих за добу. І кількість хворих, які потребують госпіталізації, зростає. Переважна більшість із них – у важкому стані. Як стверджують фахівці Київської міської клінічної лікарні № 4, однієї з опорних для лікування пацієнтів із коронавірусом, 97% відсотків госпіталізованих у цей заклад – невакциновані. Щодня в лікарні приймають понад 40 карет швидкої допомоги. І чимало лікарів, які працюють у бригадах швидких, говорять про необхідність запровадження локдауну. Бо від такої кількості хворих медики працюють уже на межі своїх можливостей», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що у лікарнях столиці підготовлені майже 6 тисяч ліжок для хворих на коронавірус, і місто продовжує готувати додаткові ліжка.

А з обладнаних подачею кисню (а це 95% від загальної кількості) заповнені сьогодні майже 66% ліжок.

«І з такими темпами розповсюдження вірусу місць із киснем скоро може не вистачати. Тому я звертаюся до всіх: це не жарти і не легенди! Вірус – агресивний та вражає всіх – дітей, молодь, дорослих. І хвороба має більш важкий перебіг. Бережіть своє здоров’я – дотримуйтеся елементарних правил безпеки, зробіть щеплення! Це – єдиний спосіб упередити таке стрімке розповсюдження вірусу, не допустити колапсу медичної системи та зберегти життя людей», – підкреслив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]