Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Політичні репресії більше ніколи не повинні повторитися в історії України

18 травня 2016 року, 18:04

Політичні репресії і депортації народів більше ніколи не повинні повторитися в історії України. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко у День пам’яті жертв політичних репресій.

«Сьогодні трагічний день – день пам’яті жертв політичних репресій. Зокрема, ми вшановуємо пам'ять невинних жертв злочину, скоєного тоталітарним режимом 72 роки тому, коли 18 травня 1944 року за наказом Сталіна весь кримськотатарський народ був депортований з Криму. Всі ми в цей день розділяємо біль кримськотатарського народу і згадуємо жахливі наслідки політики Сталіна і його тоталітарної системи, яка знищувала цілі народи, – зазначив Віталій Кличко. – На жаль, сьогодні, через імперські амбіції кремлівських вождів Крим окупований Росією, і багато кримських татар знову вимушені були покинути свою Вітчизну», – наголосив мер Києва.

Він зазначив, що тисячі татар після окупації Криму переїхали до Києва.

«І завдання столичної влади – щоб вони почувалися тут, як вдома. Водночас, всі ми віримо, що татари зможуть повернутися у свої рідні домівки, в український Крим», – сказав мер Києва.

Віталій Кличко наголосив, що сьогодні всі українці, зокрема політики, повинні об’єднатися навколо збереження територіальної цілісності та незалежності України, побудови сильної країни.

«Наша держава має стати справді демократичною і європейською. А політичні репресії і депортації більше ніколи не повинні повторитися в історії України!» – підкреслив Київський міський голова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]