Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Правоохоронці склали 622 адмінпротоколи щодо порушників обмежувальних заходів у столиці»

09 квітня 2020 року, 12:11

Правоохоронці склали вже 622 адмінпротоколи щодо порушників обмежувальних заходів у столиці. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Я вдячний киянам, які дотримуються обмежувальних заходів. І не виходять у місто без нагальної потреби. Але, на жаль, чимало й таких, хто ігнорує правила. І таких правоохоронці штрафують. На сьогодні правоохоронці склали вже 622 адмінпротоколи щодо порушників», – сказав Віталій Кличко.

Так, зокрема, 39 протоколів склали за перебування у громадському місці без масок, 10 – за переміщення групою більше 2 людей, 20 – за відвідування парків і скверів, 6 – за відвідування спортивних майданчиків. За порушення правил самоізоляції або обсервації в столиці склали 64 протоколи. Поліція, зокрема, і за інформацією Моніторингового центру КМДА, перевірила дотримання режиму самоізоляції у 637 осіб.

«Контроль буде. Правил повинні дотримуватися всі. Бо, в даному випадку, – це питання здоров’я і життя киян. Не міська влада придумала, як вас обмежити. Це рекомендації ВООЗ, вірусологів, інфекціоністів, уряду, досвід інших міст світу. Я щодня спілкуюся з мерами різних міст, дізнаюся, яка ситуація в них і яких заходів вони вживають. Вчора, наприклад, говорив із мером Праги. У них теж ситуація непроста – вже захворіли понад 1 300 людей. І там сьогодні суворі обмеження і дуже високі штрафи за їх порушення. Тому я ще раз наголошую: залишайтеся вдома, бережіть себе і своїх найдорожчих людей. Не ризикуйте! Нам не потрібен ні італійський, ні іспанський варіанти! Нам не потрібна ситуація, як сьогодні в США. Коли навіть така передова медицина не може надати необхідної допомоги такій шаленій кількості хворих», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]