Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко презентував два нових трамваї PESA, що завтра вийдуть на маршрут № 28 на лівому березі столиці (+фото, відео)

16 жовтня 2020 року, 15:37

Мер Києва Віталій Кличко презентував два нових трамваї PESA, що від завтра курсуватимуть на маршруті № 28 на лівому березі – від станції метро «Лісова» до вулиці Милославської.

«Спеціалісти КП «Київпастранс» відремонтували колії на маршруті 28-го трамваю від станції метро «Лісова» до вулиці Милославської. Тепер цими коліями можуть рухатися і нові сучасні трамваї. Зокрема, на маршрут уже завтра вийдуть два нових трамваї PESA. Оскільки Борщагівська лінія швидкісного трамваю укомплектована новим рухомим складом в достатньому обсязі, тепер є можливість направити нові трамваї і на лівий берег. Тому два трамваї PESA вирішили спрямувати сюди, на 28-ий маршрут. Вагони сучасні й комфортні - з низькою підлогою, відповідають всім вимогам інклюзивності», – сказав Віталій Кличко.

Нові трамваї, в одному з яких проїхався мер, сьогодні ще проходять тестування, а вже завтра – з 17 жовтня, вийдуть на маршрут.

Сьогодні на Лівобережному трамваї експлуатують рухомий склад, якому понад 30 років. І 80% його потребує оновлення.

Поставка нових трамваїв PESA – перший крок до подальшого оновлення рухомого складу лівобережного трамваю.

Загалом сьогодні лівобережна трамвайна мережа налічує 10 маршрутів, на яких щодня курсують 122 трамваї.

«Варто зазначити, що за останніх 5 років КП «Київпастранс» отримало 49 нових трамваїв марки PESA. А також – 10 трамваїв Електрон та 6 Татра-Юг», – нагадав Віталій Кличко.

Презентація двох нових трамваїв PESA, що курсуватимуть на маршруті № 28

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]