Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко презентував концепцію транспортної та паркувальної політики столиці: сучасний і комфортний громадський транспорт допоможе розвантажити наші дороги (+фото, відео)

07 жовтня 2021 року, 14:30

Новий сучасний і комфортний громадський транспорт допоможе розвантажити столичні дороги. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час презентації основних напрямків концепції транспортної та паркувальної політики Києва.

«Сучасний та комфортний громадський транспорт – як і в багатьох країнах, допоможе розвантажити наші дороги. Громадський транспорт – це, в першу чергу, значна економія дорожнього простору. Якщо в порівнянні. Однією смугою дороги на автівках, наприклад, може проїхати за годину до 2 тисяч людей. А громадським транспортом: автобусом – до 5 тисяч, трамваєм – до 9 тисяч людей за годину. Та, на жаль, наші водії здебільшого не розглядають громадський транспорт як альтернативу приватному. Тому ми хочемо популяризувати громадський транспорт. Як зручний, швидкий і дешевший спосіб пересування містом. Починаючи з 2014 року ми системно оновлюємо рухомий склад громадського транспорту. За ці роки Київ закупив 75 нових сучасних трамваїв. 139 тролейбусів та 307 автобусів. Але нам потрібно ще стільки ж нових одиниць рухомого складу. Щоб громадський транспорт їздив частіше і кияни менше часу чекали б на зупинках», – зазначив мер столиці.

Він також наголосив на важливості надати на дорозі перевагу громадському транспорту. І нагадав, що на сьогодні в столиці вже облаштували 150 км смуг громадського транспорту.  Але, за словами мера, і цього недостатньо.

«В наступному році облаштуємо ще 50 км виділених смуг. На них встановлять делініатори, щоб унеможливити рух автомобілів смугами громадського транспорту», – повідомив Віталій Кличко.

Мер також додав, що комфортний громадський транспорт – це не тільки швидкість пересування. Тому міська влада запроваджує нову якість пасажирських перевезень. Із новими критеріями для перевізників.

«Зокрема, в салоні має бути: комфортна температура для пасажирів (кондиціонери), інформаційні таблички двома мовами з навігацією по маршруту, обслуговування державною мовою, типова уніформа водія, детальна інформація про перевізника та водія з його фото», – розповів  Віталій Кличко.

Він зазначив, що якісні зміни в транспортній системі передбачають і те, що громадський транспорт має ходити точно за розкладом руху, з максимальною похибкою в 2 хвилини.

«Щоб люди не мерзли на зупинках в його очікуванні, на кожній зупинці має бути похвилинний розклад руху транспорту. У друкованому вигляді та на електронних панно. Як це зроблено в Німеччині, Австрії, багатьох європейських країнах. Електронними табло ми вже обладнали 450 зупинок. І ще понад 2 тисячі обладнаємо. Також розклад усього громадського транспорту Києва можна буде побачити у додатку «Київ Цифровий». І кияни зможуть краще планувати свій час», – сказав Віталій Кличко.

Презентація концепції транспортної та паркувальної політики столиці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]