Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав працівників соціальної сфери із професійним святом (+фото)

05 листопада 2021 року, 13:50

Мер Києва Віталій Кличко привітав у мерії працівників соціальної сфери столиці з професійним святом, яке вони відзначатимуть днями, та вручив почесні грамоти Київського міського голови.

«Радий особисто привітати вас із професійним святом – Днем соцпрацівника. У вас складна, але дуже важлива робота. Ви приходите на допомогу тим, кому вона потрібна. Ви надаєте підтримку людям, які мають проблеми зі здоров’ям, – дітям, одиноким літнім киянам. Даєте надію тим, хто зневірився. Хто залишився без родини та опори чи потрапив у складні життєві обставини», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що сьогодні соціальна робота і допомога є важливим напрямом політики міста. У соціальній сфері Києва працює понад 6 тисяч фахівців, які надають послуги близько 700 тисячам киян.

Серед їх підопічних – пенсіонери, ліквідатори аварії на ЧАЕС, люди з інвалідністю, ветерани АТО та їх родини, паліативні хворі та інші окремі категорії населення.

«Соціальна сфера – це не тільки матеріальна допомога. Сьогодні в Києві надають такі соціальні послуги: догляд вдома, паліативний догляд, соціальна адаптація, консультування, транспортні послуги, соціальна, психологічна, педагогічна допомога. Фізична реабілітація та медичний супровід. Для дітей з інвалідністю є така послуга як денний догляд. Місто приділяє особливу увагу послугам паліативного догляду та догляду вдома, які отримують понад 11 тисяч киян. Щодня майже тисяча соціальних працівників територіальних центрів соціального обслуговування купують і доставляють продукти, промислові товари, медикаменти», – повідомив мер столиці.

Він зазначив, що соціальні працівники допомагають у приготуванні їжі, прибиранні житла, надають допомогу в оплаті комунальних послуг, оформленні документів.

«Тобто соціальні працівники – незамінні помічники та часто – друзі для людей, які потребують допомоги і підтримки. Від початку пандемії ви – теж на передовій у подоланні наслідків розповсюдження вірусу. Минулого року в умовах суворих обмежень ви забезпечили доставку понад 60 тисяч продуктових наборів людям, які опинилися в складних життєвих обставин. І завдяки вашій роботі вдалося тоді убезпечити багатьох людей літнього віку від ризику заразитися коронавірусом. Соціальні працівники – це люди з великим серцем! Ви щодня стикаєтеся з людськими проблемами та одними з перших приходите на допомогу. І я дякую вам за це! Сил вам, миру, добробуту і тепла в ваших родинах!» – наголосив Віталій Кличко.

Привітання працівників соціальної сфери з нагоди професійного свята

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]