Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав учасників Першого Київського балу на Контрактовій, де зафіксували танцювальний рекорд (+відео)

01 червня 2018 року, 18:27

Мер Києва Віталій Кличко привітав учасників Першого Київського балу на Контрактовій площі, які поставили танцювальний рекорд. Більше тисячі дітей із усієї України одночасно станцювали київський вальс.

«Радий вітати всіх на Контрактовій площі – у серці старовинного Подолу! Ми зібралися, аби привітати у День захисту дітей юних танцівників, які на наших очах встановлять рекорд України. Тисяча діток із усієї України одночасно станцюють київський вальс. Тож підтримаймо їх оплесками», – сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що наприкінці квітня у стінах Київської мерії на високому рівні відбувся дорослий та дитячий благодійні віденські бали. Тоді на благодійному аукціоні вдалося зібрати 833 тис. грн. на підтримку столичного Центру реабілітації дітей із інвалідністю. Дітки з цього Центру, зокрема, присутні на балу на Контрактовій площі.

Сьогодні вперше бал відбувається під відкритим небом і вхід на нього –вільний.

«Мистецтво танцю має бути доступним для кожного, незалежно від статусу чи рівня забезпеченості! Тож сьогодні я радий вітати тисячі киян та гостей столиці на Першому в історії нашого міста Київському балу на Контрактовій площі, який є абсолютно безкоштовним. І кожен, хто любить танці або ж давно мріяв спробувати себе у них, сьогодні і завтра мають таку нагоду, – зазначив мер. – Адже вік для танцю абсолютно не важливий!».

1-2 червня Контрактову площу перетворять на найбільшу танцювальну площу Європи. За словами організаторів, очікується, що в балу візьмуть участь понад 70 тисяч прихильників здорового способу життя та людей, закоханих у танці.

Як зауважив мер, столиця має досвід проведення таких масових заходів. Тиждень тому у Києві на високому рівні відбулося велике свято футболу – фінали Ліги Чемпіонів УЄФА.

«Десятки тисяч іноземних вболівальників повернулися додому захоплені красою нашого міста та рівнем підготовки до фіналів футбольних турнірів! Тож і Перший Київський бал на Контрактовій площі не омине футбольна тематика. Цими днями тут будуть відомі футболісти та тренери!» – сказав Віталій Кличко.

Учасники танцювального рекорду стали: дебютанти Дитячого віденського балу у Києві (він відбувся 22 квітня у столичній мерії), діти з міжнародного табору «Артек», а також юні танцюристи-переселенці з Криму, Донецька та Луганська, вихованці київського Центру реабілітації дітей із інвалідністю, цьогорічні випускники столичних шкіл та ін.

Перший Київський бал відбувається 1-2 червня на Контрактовій площі. Формат – демократичний, для усіх бажаючих вхід вільний. Передбачені майстер-класи з танців від відомих хореографів, безліч живої музики, спілкування, національний відбір співаків на міжнародний конкурс «Берлінська перлина» в режимі онлайн – у трьох номінаціях та багато іншого.

Програма балу: https://www.facebook.com/KyivBALL/

Перший Київський бал на Контрактовій площі

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]