Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав воїнів-інтернаціоналістів: «Афганці одними з перших пішли добровольцями захищати нашу державу на сході України» (+фото, відео)

14 лютого 2019 року, 16:27

Українські воїни-афганці з першого дня вийшли на Майдан, відстоювати свободу і європейський вибір українців та одними з перших пішли добровольцями захищати нашу державу на сході України. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час привітання воїнів-інтернаціоналістів у Колонній залі КМДА.

Мер зазначив, що 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

«160 тисяч українців брали участь у тій жахливій війні в Афганістані. У тому числі – понад 12 тисяч киян. 126 із них не повернулися додому, загинули. Сьогодні у Києві мешкає 83 сім’ї полеглих воїнів-афганців, яким ми намагаємося всіляко допомагати, і згадувати про них не тільки один раз на рік. Як і про героїв-афганців, яким знову довелося взяти в руки зброю і захищати незалежність нашої держави у боротьбі з агресором», – наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці згадав подвиг командира «афганської» сотні Самооборони Майдану старшого сержанта Олега Міхнюка, який загинув під час бойових дій за містечко Новосвітлівка, на трасі Краснодон-Луганськ. За мужність і самовідданість у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності нашої країни, Олегу Міхнюку присвоєно високе звання Героя України (посмертно).

Віталій Кличко та присутні у залі вшанували пам’ять усіх загиблих українських захисників хвилиною мовчання.

Мер столиці також підкреслив, що столична влада робить усе можливе, щоб бійці, які повернулися до столиці, могли інтегруватися після війни в цивільне життя. Вони та члени їх родин отримують соціальну допомогу. Ветерани АТО користуються безкоштовним проїздом у міському транспорті, отримують пільги на сплату житлово-комунальних послуг, компенсацію витрат на стаціонарне лікування,  безоплатне протезування, курси психологічної реабілітації.

«У рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» ми надаємо пільги на отримання комунальних послуг воїнам-афганцям. Минулого року 236 афганців отримали путівки на санаторно-курортне лікування. Цього року заплановано надати одноразову адресну матеріальну допомогу, у тому числі учасникам бойових дій на території інших держав, з нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам’яті та примирення», – заявив Віталій Кличко.

Він подякував воїнам-інтернаціоналістам за патріотизм та зусилля в тих перетвореннях, які втілює Київ та Україна.

Ветерани-афганці, які повернулися з зони бойових дії на сході України, вручили Віталію Кличку український прапор, що передали йому бійці з передової.

Привітання воїнів-інтернаціоналістів у Колонній залі КМДА

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]