Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про 2022 рік: Протягом року ремонтні роботи в столиці виконали на 42 об’єктах дорожньої інфраструктури. Замінили 50 км зношених тепломереж (+відео)

28 грудня 2022 року, 14:53

Протягом 2022 року ремонтні роботи в столиці виконали на 42 об’єктах дорожньої інфраструктури. А також продовжили модернізацію тепломереж – замінили 50 км зношених труб. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, підбиваючи підсумки про те, як жив і працював Київ у 2022 році, та опублікував відповідні відео в своїх соцмережах.

«У 2022 році в столиці у значно менших масштабах, але продовжили ремонт доріг та шляхопроводів, які найбільше потребували оновлення. Цього року особливу увагу приділили капремонту вулиць, вимощених гранітною бруківкою. Так, покриття із бруківки відремонтували на Володимирському та Подільському узвозах, частині вулиці Грушевського і на кількох ділянках вулиці Шовковичної. Загалом протягом року ремонтні роботи в столиці виконали на 42 об’єктах: 4 вулиці капітально відремонтували (зокрема, завершили капремонт вул. І. Франка), здійснювали ремонтні роботи на 4 мостах і шляхопроводах (наймасштабніші роботи виконали на мосту через р. Десенка); на 24 вулицях виконали масштабний поточний ремонт і благоустрій (на частині Чоколівського бульвару, Харківського шосе, вулиць Щербаківського, Ірпінської, Спаської, Генерала Алмазова, Оболонського проспекту); влаштували кільцеві розв’язки малого радіусу й оновили покриття на 10 перехрестях», – написав Віталій Кличко.

Дбало місто, навіть в умовах війни, і про зелені зони. Наприклад, цього року відкрили для відвідувачів парк «Прибережний» у затоці Берковщина в Дарницькому районі столиці. А в парку «Позняки» після капітального ремонту знову запрацював фонтан «Груша». Всі інші парки столиці комунальні служби підтримували в належному стані. Загалом у 2022 році в Києві висадили понад 2,5 тисячі нових дерев, більше 19 тисяч кущів, а також 320 тисяч квітів. Продовжувало столиця створювати і нові зелені зони: восени Київрада виділила 9 гектарів столичної землі для створення зелених зон, скверів та парків, аби унеможливити їх забудову.

Тривала в 2022 році й модернізація міських тепломереж. У столиці здійснили заміну найбільш аварійних ділянок мереж та ділянок, пошкоджених внаслідок ракетних ударів. Загалом цього року в Києві замінили 50 км зношених труб. Також, готуючи господарство до зими, здійснили планові та регламентні роботи на джерелах теплогенерації (котельнях, теплопунктах). За три останні роки, відколи у Києві розпочали масштабну модернізацію теплового господарства, фахівці «Київтеплоенерго» оновили 340 км труб великого діаметру. І це вже дозволило зменшити число аварій на мережах та знизити тепловтрати.

Також значну допомогу цього року столиця отримала від уряду Сполучених Штатів Америки. Так, у рамках Проекту енергетичної безпеки USAID міське підприємство «Київтеплоенерго» отримало труби і трубопровідну арматуру вартістю 1,3 млн дол. Це допомогло замінити 11 кілометрів комунікацій, зокрема, пошкоджених внаслідок російських обстрілів. Передані труби – сталеві та полімерні, з терміном експлуатації 50 років, і вони дозволять мінімізувати теплові втрати та скоротити споживання газу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]