Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про обшуки на комунальних підприємствах столиці: Дуже важливо присікати всі корупційні дії на корню»

21 листопада 2017 року, 17:14

Генпрокуратура спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції, департаментом захисту економіки Національної поліції та управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА сьогодні проводять обшуки та виїмку документів у комунальній корпорації «Київавтодор», КП ШЕУ Святошинського, Деснянського, Оболонського та Подільського районів, а також у деяких підрядних організаціях. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час спільного брифінгу з першим заступником Генерального прокурора України Дмитром Сторожуком і заступником Голови Нацполіції Ігорем Купранцем.

Обшуки та виїмка документів відбуваються також в КО «Київзеленбуд», УЗН Оболонського і Голосіївського районів, зазначив мер Києва. Всі дії відбуваються в рамках провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

«Я неодноразово попереджував керівників департаментів КМДА, керівників комунальних підприємств, що наше завдання – зробити все, щоб місто розвивалося і кияни швидко бачили результати роботи. І я наполягав і наполягаю на тому, що працювати потрібно не тільки оперативно чи фахово, а й чесно, прозоро і відповідально перед громадою, – підкреслив Віталій Кличко. – Я хотів би подякувати за співпрацю МВС і ГПУ. Дуже важливо спільними зусиллями робити все, щоб присікати на корню всі корупційні дії. На сьогодні були проведені обшуки, затримано 5 осіб, тривають слідчі дії. Це буде превентивним щепленням для тих, хто має бажання поживитися з бюджету міста і вчиняти протиправні дії. Кожен, хто порушує закон, має нести відповідальність», – наголосив мер Києва.

Дмитро Сторожук зауважив, що у координації з органами Нацполіції і під контролем ГПУ, за зверненням мера столиці, була проведена велика робота щодо виявлення злочинних схем із розкрадання грошей міського бюджету.

«На сьогодні ми можемо констатувати факт щодо виявлення злочинних угрупувань, які діяли у «Київавтодорі» і «Київзеленбуді». П’ятьом особам будуть пред’явлені підозри, слідство триватиме. Протягом наступних трьох місяців ми зможемо окремі епізоди направити до суду», – зазначив заступник Генерального прокурора України.

У свою чергу Ігор Купранець окреслив схему, за якою розкрадалися кошти.

«Керівники вищої і середньої ланки зазначених підприємств, отримавши кошти на проведення ремонтних робіт, відправляли зазначені кошти за фіктивними договорами на підконтрольні собі комерційні структури, гроші оберталися в готівку. Роботи, які за документами виконувалися комерційними структурами, фактично виконувалися силами і засобами комунальних підприємств. Задокументовано вже декілька епізодів, за якими ми маємо експертизи. Ми вже можемо сказати про суму підтверджених збитків – 11-12 мільйонів гривень. Більші цифри ми будемо доводити у процесі розслідування», – зазначив заступник голови Нацполіції, додавши, що така ж схема діяла і в «Київзеленбуді».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]