Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко прокоментував ситуацію щодо міської лікарні №6: «Лікарня продовжує надавати допомогу пацієнтам, які раніше були госпіталізовані в терміновому порядку»

16 квітня 2020 року, 12:12

Міська лікарня №6 продовжує надавати допомогу пацієнтам, які раніше були госпіталізовані в терміновому порядку, в тому числі, і з пневмоніями. Але нових пацієнтів не приймає. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Щодо інформації, яка з’явилася в ЗМІ про ніби-то закриття міської лікарні № 6. – Медзаклад продовжує надавати допомогу пацієнтам, які раніше були госпіталізовані в ургентному порядку. В тому числі, і з пневмоніями. Але нових пацієнтів на сьогодні не приймає. Так, серед медиків, які захворіли за цей час у столиці, є медики з шостої лікарні – 15 медпрацівників. Більшість з них лікуються вдома, під контролем лікарів», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що в стаціонарах київських лікарень від коронавірусу сьогодні лікуються 19 медичних працівників.

Загалом, на самоізоляції перебувають 179 медиків, які контактували з пацієнтами, хворими на коронавірус. Зокрема, це – медпрацівники відділень, де лікувалися пацієнти з пневмоніями, у яких потім виявили COVID-19.

«Нагадаю, зараз всіх киян з діагнозом пневмонія обов’язково тестують на коронавірус. А в усіх медичних закладах, звідки лікарів відправили на самоізоляцію чи лікування, провели протиепідемічні заходи. Та тимчасово призупинили ургентну госпіталізацію в ці медичні заклади. Всі медики, які контактували з хворими, проходять обов’язкове ПЛР- тестування на COVID-19», – додав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]