Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко провів у мерії дипломатичний прийом з нагоди Нового Року та Різдва

15 грудня 2017 року, 19:09

Мер Києва Віталій Кличко провів у мерії традиційний дипломатичний прийом з нагоди прийдешніх свят – Нового року та Різдва Христового.

«Напередодні Нового року завжди підбивають підсумки і окреслюють плани на майбутнє. Так, 2017 рік для Києва, як і для всієї країни, був непростий. Але ми не опускали рук і крок за кроком змінювали наше місто», – зазначив Віталій Кличко.

Мер розповів, як Київ змінився за цей рік, зокрема, як у місті оновили рекордні 302 км доріг, закуповують новий громадський транспорт.

«Наступного року ми розпочнемо будівництво нових станцій метро на Виноградар. І, сподіваюсь, за сприяння наших друзів з Німеччини нам вдасться почати добудову Подільсько-Воскресенського мосту, щоб нарешті втілити цей важливий інфраструктурний проект у найближчі кілька років. Я радий, що китайський консорціум готовий до співпраці в будівництві четвертої гілки метро – з Жулян до Троєщини. Нам потрібно отримати державні гарантії від уряду для того, щоб китайська компанія прийшла і почала будувати швидкими темпами», – зазначив Віталій Кличко.

Мер зауважив що цього року відкрили оновлений Київський велотрек, нові школи і садки, відновили 120 парків і скверів, серед яких взірцевий – парк «Наталка» на Оболоні. І наступного року у планах столичної влади зробити у кожному районі Києва парк такого ж рівня.

«І «Наталку», і велотрек, і легендарний стадіон «Старт» ми з киянами відстоювали разом. І, як мер столиці, можу сказати, що без активної громадськості багато значних справ не були б такими вдалими в нашому місті», – додав Віталій Кличко.

Він зазначив, що другий рік поспіль у Києві відбувається обговорення проектів у рамках «Бюджету участі». Це реальний інструмент, який дає киянам можливість ініціювати зміни у своєму будинку, дворі чи на своїй вулиці, подавши відповідний проект на голосування громади. Ця ініціатива стала дуже популярною серед киян. На реалізацію проектів «Бюджету участі» на наступний рік Київрада виділила 150 млн грн.

«Цього року Київ гідно і на високому рівні провів «Євробачення-2017». Туристи побачили, що наше місто – сучасна європейська столиця з багатою історією і культурою. Тепер ми готуємося до проведення фіналів Ліги Чемпіонів у травні 2018 року. Таку спортивну подію Україна прийматиме вперше. І докладемо усіх зусиль, аби провести цей захід на найвищому рівні. І я сподіваюсь, що ви у своїх країнах промотуватимете цю подію і запросите своїх друзів і знайомих відвідати Київ під час фіналу Ліги Чемпіонів. Щоб не тільки насолодитися футболом, а й побачити наше чудово місто. Адже Київ особливо прекрасний навесні, у травні», –зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва наголосив, що сьогодні головна мрія кожного українця – щоб на нашій землі запанував мир, щоб не гинули найкращі патріоти, які захищають незалежність нашої держави. Щоб Україна стала сильною і успішною країною, в якій люди мають гідне життя та добробут.

«Я дякую всім присутнім представникам дипломатичного корпусу за допомогу, підтримку, за віру в Київ і його перспективи. За ваш внесок у ті зміни, які відбуваються у нашому місті», – звернувся до представників дипломатичного корпусу Віталій Кличко.

Він також зазначив, що Київ розраховує на підтримку та допомогу дипломатів, аби на Донбасі відновився мир, а Крим повернувся до складу України.

«Напередодні таких світлих і радісних свят – Різдва Христового і Нового року – хочу побажати кожному здоров’я і любові, сил і наснаги та здійснення найзаповітніших мрій! Щоб у ваших оселях і країнах панували мир, злагода і добробут! І завжди було місце диву!» – зазначив Віталій Кличко.

Від імені дипломатичного корпусу на прийомі мера Києва виступив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі, оскільки 2017 рік був оголошений роком Японії в Україні.

«Київ – одне з найкрасивіших та давніх міст у Європі, з прекрасними церквами та парками. Київ також може похвалитися своєю культурно-мистецькою діяльністю. Київський театр опери та балету має трупи світового масштабу, які відвідують Японію майже щороку та добре відомі японцям. Ми з дружиною приїхали до Києва три роки тому, і за цей час, завдяки зокрема зусиллям мера Віталія Кличка, це стародавнє місто стало ще більш привабливим», –  зазначив Посол Японії.

Він зазначив, що протягом Року Японії в Україні, у Києві, як і в усій країні, було висаджено багато сакур. І запросив присутніх на завершальну подію Року Японії в Україні на Софійській площі 22 грудня. «Я сподіваюся, що кожен, хто тут присутній, прийде, щоб побачити цю подію та насолодитися святковою новорічною атмосферою», – сказав Шігекі Сумі.

Прийом Київського міського голови відвідали очільники дипломатичних представництв 65 держав, з них 53 посли, глави представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, представники торговельних та воєнних місій, народні депутати України, представники Кабміну, КМДА, інші запрошені гості.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]