Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Райради повинні мати чітко визначені повноваження, щоб не допустити хаосу в управлінні Києвом»

29 січня 2016 року, 21:28

Райради повинні мати чітко визначені повноваження, щоб не допустити хаосу в управлінні Києвом. Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи ситуацію, яка виникла з проведенням виборів у райради столиці.

Віталій Кличко наголосив, що нині точиться дискусія щодо доцільності чи недоцільності проведення відповідних виборів. «Сьогодні треба чітко розуміти, які проблеми вирішуватимуть депутати райрад. І ми повинні не лише обрати до 120 депутатів Київради ще понад 500 депутатів райрад, а й, насамперед, визначити їх повноваження», – сказав мер Києва. За його словами, якщо провести вибори до районних рад без законодавчого врегулювання їх функцій, то це призведе до дублювання повноважень. «Є великі загрози, бо Київська міська рада і райради столиці матимуть одні й ті ж повноваження. І це призведе до неспроможності цих рад ефективно працювати», – додав Віталій Кличко.

Мер Києва також зауважив, що закон про вибори довів свою недосконалість під час проведення місцевих виборів минулого року, оскільки, наприклад, у Києві виборці 18 округів не мають своїх представників у Київраді. «Система недосконала. Щоб така ситуація не сталася під час виборів до райрад, необхідно удосконалити законодавство», – сказав Віталій Кличко.

Крім того, наголосив столичний голова, нині в Конституції не йдеться про райради в містах. Віталій Кличко вважає, що можливо, парламент повинен ухвалити закон, який врегулює діяльність районних рад у містах України: Києві, Дніпропетровську, Харкові, Львові. «Щоб ми не придумували правила під кожні вибори і під кожне місто. Ми виступаємо «за» надання громадам більш широких прав, але до цього питання необхідно підходити більш ретельно та відповідально. Тому ми ініціювали створення в парламенті робочої групи, яка має дати відповіді на всі ці питання», – зазначив мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]