Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко розповів чи подовжать знову карантин у столиці

16 квітня 2021 року, 12:23

Рішення про послаблення суворих обмежень чи про подовження їхньої дії міська влада буде ухвалювати, зважаючи на динаміку захворюваності і заповненості ліжок у лікарнях столиці – у першу чергу, обладнаних подачею кисню. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Все буде залежати від динаміки захворюваності і від заповненості ліжок у лікарнях столиці – в першу чергу, обладнаних подачею кисню.  Поки що говорити про поліпшення ситуації – зарано. Бо, як бачимо, не зменшується ні кількість нових випадків інфікування, ні кількість госпіталізованих у важкому стані. І збільшується кількість смертей. Також в лікарнях досі велика кількість тяжких хворих, які потребують кисневої підтримки», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що запровадження суворих обмежень дозволило дещо стабілізувати ситуацію. Але вона залишається складною.

«Саме тому ми подовжили дію карантину. І тепер багато чого залежить від самих киян. Від того, наскільки вони свідомі і дбають про своє здоров’я. Наскільки дотримуються простих, але таких важливих правил. На жаль, не всі це розуміють. Нагадаю, рішення про послаблення обмежень буде ухвалювати комісія з надзвичайних ситуацій міста, до складу якої входять фахівці різних сфер. У тому числі, і медики – інфекціоністи та епідеміологи. У нас попереду Великодні свята. І ми вже готуємо додаткові протиепідеміологічні заходи та норми, аби після свят не сталося інфекційного вибуху. Ці правила розробляє комісія з надзвичайних ситуацій міста. І до Великодня ми їх оприлюднимо», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]