Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко розповів, як змінився столичний зоопарк у 2021 році

15 грудня 2021 року, 12:12

Міська влада продовжує оновлювати столичний зоопарк. Цього року там оновили вольєр слона Хораса, облаштували острови для лемурів, а для ібісів відкрили зимову домівку. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час звіту про підсумки роботи міської влади в 2021 році.

«Ми продовжуємо оновлювати столичний зоопарк. І робимо все, щоб зробити життя його мешканців комфортним і наближеним до природних умов. Так, цього літа оновили літній вольєр слона Хораса. Відремонтували та розширили басейн, встановили тіньовий навіс – скульптуру «Баобаб». Створили атмосферу савани. Влітку в зоопарку також втілили унікальний для України проект – острови лемурів. На три облаштованих зелених острови в озері випустили зграю лемурів. Вони жили там все літо. Восени у Київзоо відкрили зимову домівку для ібісів у вигляді великого кам’яного гроту», – розповів Віталій Кличко.

Роботи з реконструкції зоопарку тривають. Зокрема, там завершують будувати приматник. Продовжують благоустрій території. А вона немала – понад 34 гектари.

«Незважаючи на пандемію, завдяки привабливості і змінам, що відбулися в Київзоо, в 2021 році його відвідали понад 660 тисяч гостей. Це на 120 тисячі більше, ніж минулого року. І на 250 тисяч більше, ніж позаминулого», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]