Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Сьогодні Київрада розгляне питання розміщення переселенців, створення нових зелених зон та продовжить процес дерусифікації в столиці

18 травня 2023 року, 11:34

Сьогодні Київрада розгляне, зокрема, питання розміщення переселенців, створення нових зелених зон та продовжить процес дерусифікації в столиці. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на початку засідання Київської міської ради.

«По-перше. Ми маємо затвердити перелік житлових приміщень, призначених для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. А їх у столиці, нагадаю, вже майже 250 тисяч. І питання розміщення і нормальних житлових умов для переселенців стоїть гостро», – підкреслив мер Києва.

Також на сьогоднішньому засіданні депутати продовжать процес дерусифікації в столиці. На порядку денному питання про перейменування 33-ох об’єктів міста – вулиць, проспектів та площ.

«Кияни проголосували в «Києві цифровому», комісія розглянула. Тож тепер ми маємо завершити процес своїми рішеннями», – зазначив Віталій Кличко.

Ухвалить Київрада і 149 питань щодо зелених зон Києва. Вони стосуються і створення нових зелених зон. І відведення землі під існуючими – аби унеможливити їх забудову в майбутньому. Іще 67 питань — щодо відведення землі під об’єкти енергетичної інфраструктури столиці. Що дуже важливо, особливо в нинішніх умовах, коли ворог намагається зруйнувати критичну інфраструктуру міста.

Депутати мають також впорядкувати і зробити більш суворими правила в’їзду на територію Труханового острова.

«Нагадаю, це пішохідна зона. Шлагбауми там встановлені і в’їзд на острів обмежений. А для тих, кому він дозволений, діє суворе обмеження швидкості. Та все одно багато порушень і звернень від киян щодо руху автомобілів Трухановим островом», – зауважив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]