Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Сьогодні потрібно внести зміни до бюджету, щоби спрямувати додаткове фінансування, зокрема, на ремонт доріг і «Євробачення»

25 квітня 2017 року, 11:51

Сьогодні потрібно внести зміни до бюджету Києва на 2017 рік, щоби додаткове фінансування спрямувати на ремонт доріг і проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення». Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на початку засідання Київради.

«У нас сьогодні продовження засідання і пропоную зосередитися на роботі, щоб ми встигли розглянути і ухвалити ті важливі питання, які запланували. Зокрема, йдеться про невідкладні зміни до бюджету столиці на 2017-й рік. Це додаткові фінанси у важливі для життєдіяльності столиці сфери», – зазначив Віталій Кличко.

Найбільший обсяг коригувань, зазначив мер столиці, – а це понад 1 млрд 200 мільйонів – пропонується спрямувати на ремонт дорожньої інфраструктури Києва.

«У цій сумі, зокрема, передбачено і 100 мільйонів гривень на ремонт та відновлення міжквартальних проїздів. Про що окремо просять кияни, коли я виїжджаю на зустрічі і спілкуюся з ними», – зауважив Віталій Кличко.

Він розповів, що тарифне регулювання вимагає і надання негайної фінансової допомоги КП «Київпастранс» (81 млн) для розрахунків за електроенергію. А також – 204 млн районним підприємствам з обслуговування житлового фонду в зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати, тарифів на електроенергію і вивезення сміття, на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій. Бо все це не враховано у нинішньому тарифі.

«Також важливо: після узгодження всіх організаційних рішень додаткові ресурси необхідні  на заходи з підготовки та проведення «Євробачення», – зауважив мер Києва.

Йдеться, зокрема, про кошти (19 млн) на розгортання комплексної системи відеоспостереження в місцях локацій пісенного конкурсу, відповідно до рекомендацій Національної поліції України. А також кошти на придбання урн, благоустрій, залучення волонтерів та проведення спортивно-масових заходів.

«Я вважаю, що ми повинні ухвалити такі зміни до бюджету. Бо це важливі сфери, які потребують додаткового фінансування», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]