Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко став почесним членом Європейського комітету регіонів: Ми розраховуємо на системну і ефективну співпрацю у відбудові України

16 вересня 2022 року, 14:53

Мера Києва, голову Асоціації міст України Віталія Кличка нагородили почесним сертифікатом члена Європейського комітету регіонів. Церемонія відбулася в Празі, де Комітет регіонів зібрався, аби обговорити головну тему – підтримку відбудови України.

Європейський комітет регіонів представляє місцеві та регіональні влади в ЄС – близько 700 мерів міст і регіональних керівників, а також консультує європейські інституції щодо нових законів, які впливають на регіони та міста.

У дискусії щодо допомоги Україні у відбудові, зокрема, взяли участь президент Комітету регіонів, мери Праги, Варшави та Ґданська, віце-прем’єр з цифровізації – міністр регіонального розвитку Чехії.

«Ми вдячні всім нашим партнерам та друзям, які допомагають Україні. І добре, що ви розумієте: Україна б’ється не тільки за свою державу і свободу. Ми сьогодні захищаємо стабільність та мир в усій Європі. Захищаємо дуже високою ціною. І далі наша з вами співпраця має бути більш системною, більш ефективною – зокрема, і щодо допомоги у відновленні українських міст і селищ, житла їхніх мешканців, інфраструктури», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що Асоціація міст України є партнером «Європейського альянсу міст і регіонів за відбудову України», започаткованого Комітетом регіонів для координації спільних зусиль, спрямованих на допомогу у відновленні та відбудові України.

Сьогодні Альянс готує і обговорює план дій на 2022-2023 роки.

Також у Празі Віталій Кличко зустрінеться з прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою.

 

 

 

 

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]