Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столична влада готова надати юридичну підтримку активістам, що виступають проти будівництва заправки на Ревуцького. Однак вирішувати цю конфліктну ситуацію треба виключно в правовому полі»

27 липня 2017 року, 9:50

Столична влада готова надати юридичну підтримку активістам, що виступають проти будівництва автозаправки на вулиці Ревуцького. Однак вирішувати цю конфліктну ситуацію треба виключно в правовій площині – у суді. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, який пізно ввечері в середу приїхав до активістів на вулицю Ревуцького.

Віталій Кличко наголосив, що ситуація, яка склалася навколо будівництва, – дуже непроста. З одного боку, наголосив він, представники забудовника запевняють, що всі отримані документи на будівництво – законні, а з іншого – є представники громади, які проти цього будівництва.

При цьому мер Києва зауважив, що дозвіл на будівництво надавала Державна архітектурно-будівельна інспекція.

«Скасувати цей дозвіл я не маю законного права. Але ми допоможемо активістам скласти документи для звернення до суду. Ми повинні працювати виключно в рамках законодавства. У цьому конфлікті суд повинен поставити крапку. І ми будемо надавати юридичну підтримку», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва також наголосив, що мав розмову з представниками забудовника і була досягнута домовленість про призупинення будівництва на даній ділянці, поки в судовому порядку не буде вирішений конфлікт. За словами Віталія Кличка, до нього також надійшла інформація, що представники забудовника позиваються до суду на деяких активістів за пошкодження майна на місці будівництва.

«Я звернувся до забудовника – будівельні роботи не повинні вестися. Я також звернувся з проханням до забудовника відкликати скарги щодо арешту майна активістів. Мені пообіцяли, що це буде виконано», – запевнив Київський міський голова.

Мер Києва повідомив, що була досягнута домовленість провести ще одну нараду щодо даної ситуації за участю представників КМДА, активістів і забудовника.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]