Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столиця здійснює підготовку до реконструкції Бортницької станції аерації і паралельно будує нову насосну станцію»

23 вересня 2020 року, 12:21

Столиця здійснює підготовку до реконструкції Бортницької станції аерації і паралельно, за рахунок бюджету Києва та Державного фонду регіонального розвитку, будує нову насосну станцію першого підйому. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання від ЗМІ.

«Сьогодні столиця здійснює підготовку до реконструкції Бортницької станції аерації. Вже відведені необхідні майданчики для будівництва та здійснені попередні роботи. Цей проект – державний. Також паралельно, за рахунок бюджету Києва та Державного фонду регіонального розвитку, ми вже будуємо нову насосну станцію першого підйому. Вона збиратиме майже половину каналізаційних стоків столиці для подальшого їх транспортування на очисні споруди Бортницької станції аерації. Вартість проекту – понад 500 млн грн», – повідомив мер столиці.

Він зазначив, що виконали вже більшу частину робіт і завершити будівництво насосної станції планують у грудні 2021 року.

Реалізація цього проекту дозволить убезпечити транспортування стічних вод до станції аерації та підвищити якість їхньої очистки. А енергоефективні заходи, які впроваджують при будівництві, дозволять зменшити  витрати на транспортування стоків приблизно на 30 відсотків.

Нагадаємо, що Бортницька станція аерації – єдина станція очищення стічних вод столиці. І вона очищує всі стоки не тільки міста, а й прилеглих населених пунктів Київської області. Це понад 5 мільйонів мешканців. Перший блок станції ввели в експлуатацію ще у 1964 році. Звісно, що за цей час вона застаріла. Тому у 2015 році була підписана кредитна угода між Японським агентством міжнародного співробітництва та урядом України. За нею Україна має отримати майже 970 мільйонів доларів на переоснащення та реконструкцію станції. Завершення будівельних робіт, які розпочали в лютому цього року, заплановане на серпень 2025-го.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]