Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Сценарій, що сьогодні відпрацьовують на столичній владі, – небезпечний прецедент для всієї країни (+відео)

16 серпня 2021 року, 19:49

Мер Києва Віталій Кличко заявив про системний, політично мотивований тиск на столичну владу. Та назвав це небезпечним прецедентом для всієї країни. Відеозвернення Кличко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

«Я хочу звернутися до киян, до представників місцевого самоврядування, представників різних органів влади. І наголосити на наступному. Той сценарій, що сьогодні відпрацьовують на столичній владі, – небезпечний прецедент для всієї країни. Масові обшуки, що паралізують роботу комунальних підприємств і структурних підрозділів міської влади, і які тривають вже кілька місяців, є системним тиском. Політично мотивованим тиском на владу Києва. Ці дії спрямовані на дискредитацію столичної влади та мене особисто. Та на створення перешкод для втілення важливих для міста і киян проєктів. І робиться це з однією метою – спаплюжити мою репутацію. Та створити підгрунтя, щоб, всупереч Конституції, призначити головою КМДА зальотного ставленика, а не того, кого обрали кияни», – наголосив Віталій Кличко.

Щодо голосних звинувачень і призначення винних, мер Києва нагадав, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку. Вироком суду, що вступить у законну силу.

«Бо зараз кричать про підозри, порушення, а потім все лусне, як мильна бульбашка! Хочу наголосити, що міська влада, попри всі перешкоди, працює. Ми продовжуємо ремонт доріг, об’єктів соціальної інфраструктури. Ми продовжуємо будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Хоч його і намагаються заблокувати численними обшуками по колу. Ми повинні відновити роботу Інспекції з паркування, яку зараз практично заблокували. І не допустити безладу з паркуванням на тротуарах та узбіччях доріг», – зазначив мер столиці.

Він додав, що всі документи, інформація щодо діяльності Інспекції – у відкритому доступі, і кияни можуть із нею ознайомитися.

«А через «Київ цифровий» ми максимально прибрали бюрократію в спілкуванні киян з чиновниками. Оформити штраф і забрати автівку зі штрафмайданчика можна дуже швидко і без перешкод. Всі процедури прозорі. Підкреслю. Я не дам знищити свою репутацію і справу, якою я займаюся багато років! Ми продовжимо змінювати Київ, змінювати країну!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]