Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Те, що відбувається навколо мера Чернігова Владислава Атрошенка, виглядає як вибіркове правосуддя та політичне протиборство

14 грудня 2022 року, 12:38

Відсторонення від посади мера Чернігова Владислава Атрошенка виглядає як вибіркове правосуддя та політичне протиборство. Про це мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко заявив у відеозверненні, яке він оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

«Те, що відбувається навколо мера Чернігова Владислава Атрошенка, виглядає як вибіркове правосуддя та політична історія. Відсторонення від посади мера міста через суд, за адміністративне порушення – це прецедент! Вперше в історії незалежної України. Мера, який був з громадою, коли місто було в облозі. Який зараз працює на життєзабезпечення міста та безпеку його мешканців. На відбудову Чернігова. Його обрала громада відстоювати інтереси людей. І тільки громада може вирішувати, кому вона довіряє. В нинішній ситуації, коли розв’язання стількох проблем лягло саме на плечі місцевої влади, всі повинні працювати спільно. Без жодних політичних протиборств. Україна вже довела, що вона – європейська держава. І не повинна згортати ті демократичні досягнення, над якими так довго і складно працювала», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що місцеве самоврядування – основа демократії. І знищувати демократичні принципи, навіть під час війни, – неприпустимо.

«Україна прагне в ЄС і вибіркового правосуддя не повинно бути!» – підкреслив мер столиці.

Своєю чергою мер Чернігова Владислав Атрошенко зазначив, що подає апеляцію на рішення суду щодо відсторонення від виконання обов’язків мера міста.

«Сьогодні чернігівців хочуть позбавити їхнього права вибору. Я борюсь не за себе, я борюсь за Чернігів і чернігівців. І подаю апеляцію на рішення суду щодо відсторонення від виконання обов’язків мера Чернігова. Звертаюся до колег – лідерів громад. Якщо ми заплющимо очі на це свавілля сьогодні, завтра така доля чекатиме на будь-якого мера чи голову ОТГ», – зазначив Владислав Атрошенко у спільному з головою АМУ відеозверненні.

Нагадаємо, що Яворівський районний суд Львівської області постановив визнати мера Чернігова винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому частиною 1 та 2 статті 172–7 КУпАП та накласти на нього штраф у розмірі 6 800 гривень. Крім того, Владислава Атрошенка на рік позбавили права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]