Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Тестування ПЛР на Covid-19 роблять тільки тим, у кого є симптоми хвороби»

15 квітня 2020 року, 12:13

Тестування полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на Covid-19 роблять тільки тим, у кого є симптоми хвороби. Або тим, хто мав контакт із хворим, хто нещодавно повернувся з-за кордону чи контактував із такими людьми. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Лабораторно досліджують ПЛР тести в Києві в трьох установах. Це: Олександрівська лікарня, міська лікарня номер 4 та «Київський міський лабораторний центр МОЗ України». ПЛР тестів у столиці зробили вже понад 4 тисячі. І ми постійно купуємо необхідні реагенти та самі тести. В основному – виробництва Китаю та Південної Кореї. Зараз в місті ще є запас ПЛР тестів. Їх близько тисячі. І вже сьогодні ми очікуємо на чергову партію цих тестів», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що спочатку лікарі, за допомогою тестів на інші види вірусу, виключають захворювання на них. Якщо не підтверджено іншого вірусного захворювання, тоді матеріал передають для тестування на коронавірусну інфекцію. Саме такий алгоритм рекомендує ВООЗ.

«Хочу нагадати, що ПЛР вважають точним аналізом, оскільки він фіксує присутність самого вірусу. Зразок матеріалу для цього тестування беруть зі слизової носа людини. Метод дозволяє виявити вірус навіть якщо в пробі знаходиться всього одна-єдина молекула його геному. Тому роблять такі тести тільки в лабораторіях, де є всі необхідні реагенти та обладнання», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]