Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Третина мешканців столиці наразі – з теплом та водою. Енергопостачання є в 40 відсотків помешкань киян

16 грудня 2022 року, 18:39

Третина мешканців столиці мають тепло- та водопостачання. Міські служби працюють над тим, щоб до ранку повернути всім киянам тепло та воду. Енергопостачання є в 40 відсотках домівок киян. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«По кількох об’єктах критичної інфраструктури столиці були сьогодні ураження. Так, є дефіцит постачання електроенергії. Є пошкодження електромереж. Третина киян наразі – з водою та теплом. 40 відсотків – із енергопостачанням, хоча відключення енергії є. Міські служби працюють, щоб до ранку повернути тепло і воду всім мешканцям столиці. Енергетики працюють, аби стабілізувати систему енергопостачання», – повідомив Віталій Кличко.

Він також розповів, що у зв’язку із пошкодженням енергетичної системи та аварійними відключеннями електроенергії поїзди метрополітену сьогодні до кінця дня не курсуватимуть. Водночас підземні станції працюють як укриття.

«Ми розуміємо, що для нас головне зараз – відновити роботу метрополітену, бо це основна артерія міста для пасажирів громадського транспорту. І ми працюємо над цим. Наразі ж просимо киян скористатися наземним громадським транспортом. Сьогодні в місті курсують автобуси за постійним графіком, а також ті автобусні маршрути, які працюють на заміну тролейбусним. У нас їх зараз більше 500. Завтра в столиці також додатково запустять автобуси, що дублюватимуть трамвайні маршрути. Окрім того, місто організує рух автобусів, які частково дублюватимуть маршрути метрополітену», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що про зміни в роботі громадського транспорту влада міста оперативно повідомлятиме. З графіком можна ознайомитися на офіційних ресурсах влади столиці.

«Приватним перевізникам Києва надали доручення збільшити випуск автобусів на маршрути в режимі маршрутного таксі. Особлива увага приділена маршрутам, що дублюють електротранспорт: метрополітен, тролейбус, трамвай», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]