Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Цього року силами комунальників ми прибрали більше тисячі незаконних МАФів. Іще 1200 плануємо демонтувати до кінця року»

04 серпня 2017 року, 20:17

Цього року силами комунальників ми прибрали більше тисячі незаконних МАФів у столиці, ще 1200 плануємо демонтувати до кінця року. І поступово функцію надання торговельних площ для підприємців мають перебрати на себе сучасні торговельні центри. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в інтерв’ю телеканалу «Київ».

«Всі чудово знають, що для того, аби легально займатися бізнесом, необхідно орендувати приміщення, сплачувати за комунальні послуги, платити офіційну зарплатню та сплачувати податки у бюджет міста. Так відбувається в усьому світі.  У нас же величезна кількість МАФів розташовані незаконно, нелегально підключаються до міських мереж, нічого не сплачують у бюджет. І наше завдання, як міської влади, зробити так, щоб нелегальних МАФів у Києві не було, а легальні надавали якісні послуги», – зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва нагадав, що у столиці у минулі роки працювали близько 20 тисяч МАФів. «Зараз же у Києві законно працюють близько 6 тисяч МАФів. Цього року ми вже прибрали більше тисячі незаконних споруд, і нам також потрібно прибрати ще близько 1200 незаконних кіосків. Поступово ми наводимо лад з незаконним розміщенням тимчасових споруд, і люди бачать, що там, де раніше стояли МАФи, тепер – відкритий простір, парки та сквери. Зокрема, на Контрактовій площі, де комунальники не так давно демонтували велику кількість МАФів», – розповів міський голова.

Щодо закидів про нібито тиск міської влади на малий бізнес, Віталій Кличко зауважив, що місто усіляко підтримує підприємців, однак вони мають працювати виключно легально та законно і сплачувати податки у бюджет столиці.

«Будь ласка, беріть в оренду приміщення, працюйте офіційно. І я впевнений, що поступово перебрати на себе функцію МАФів мають торгівельні центри, які надають приміщення підприємцям, як це відбувається в усіх цивілізованих країнах», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]