Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, який зводить за меценатські кошти

31 січня 2023 року, 13:16

Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, яке здійснює з 2020 року за рахунок меценатських коштів. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, яке здійснює з 2020 року за рахунок меценатських коштів. Гроші з міського бюджету ми не залучаємо. Київ отримав кошти на продовження будівництва від Метрополії Великого Парижа. Це – цільові кошти, які іноземні партнери виділили нам на зведення саме цього об’єкта», – повідомив мер Києва.

На початок 2023 року вже встановили 3 опори мосту і розпочали встановлення четвертої, а також закупили матеріали. Цього року за кошти, що надала Метрополія Великого Парижу, завершать встановлення 4-ої опори мосту, закуплять і встановлять допоміжні й частково – прогонні конструкції та придбають металоконструкції.

Нагадаємо, за проектом, конструкція мосту спиратиметься на 4 опори, дві з яких розташовані у протоці. Ширина пішохідного об’єкту буде 4 метри, довжина – 164 метри. Міст матиме цікавий архітектурний вигляд і буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. Проходу маломірних суден до затоки Оболонь міст не заважатиме.

Облаштує місто і територію острова Оболонський, що входить до регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови».

«Оболонський острів плануємо перетворити на сучасну зону відпочинку для киян зі збереженням флори і фауни», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]