Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Цього року в Києві відремонтували 198 об’єктів дорожньої інфраструктури. А за останні кілька років оновили загалом 410 вулиць, мостів та шляхопроводів

15 грудня 2021 року, 11:51

Цього року в столиці відремонтували 198 об’єктів дорожньої інфраструктури. А за останні кілька років в місті оновили 410 вулиць, мостів та шляхопроводів – загалом понад 1200 км столичних доріг. Про це мер Києва Віталій Кличко, звітуючи про результати роботи міської влади в 2021 році.

«Київ продовжує ремонтувати дороги та проїзди. Столиця була і лишається, незважаючи на кризу, лідером в оновленні дорожньої інфраструктури. Цього року ми капітально оновили, зокрема: проспекти Степана Бандери та Любомира Гузара; вулиці Борщагівську, Милославську, Івана Франка, Андріївську. Триває капітальна реконструкція частини Великої кільцевої від вулиці Київської до Одеської площі. Цю ділянку дороги нам передали з балансу області. Рух нею ми вже відкрили. Наступного року завершимо всі роботи повністю. Загалом цього року відремонтували 198 об’єктів дорожньої інфраструктури. А за останні кілька років оновили 410 вулиць, мостів та шляхопроводів. Це – понад 1200 кілометрів доріг у Києві», – наголосив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що протягом останніх років у столиці відремонтували 40 мостів та шляхопроводів. Більшість із них не бачили ремонту понад 40 років.

«Цього року ми оновили 7 штучних споруд. Це, зокрема, Індустріальний міст та шляхопровід біля зупинки міської електрички «Зеніт». Шляхопроводи на Севастопольській площі та на перетині проспекту Шухевича і вулиці Бальзака», – зазначив мер.

Також у столиці оновили понад півтори тисячі прибудинкових територій і міжквартальних проїздів у всіх районах столиці. Які теж не ремонтували десятиліттями.

«Наступного року на транспорт та інфраструктурні проекти запланували загалом 12,9 мільярда гривень. Із них майже 5 млрд – на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг у столиці. У планах на наступний рік, зокрема, завершення реконструкції Новокостянтинівського шляхопроводу та двох шляхопроводів на вулиці Льва Толстого. Капітально оновимо шляхопровід на вулиці Бойчука над залізницею, 2 шляхопроводи на Стратегічному шосе та кілька інших. Будуть відремонтовані, зокрема, вулиці: Довженка, Ентузіастів, Митрополита Липківського, Богатирська, Татарська та чимало інших», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]