Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Цього року в столиці замінили 70 кілометрів зношених тепломереж. А за останніх три роки – 340 кілометрів (+відео)

15 грудня 2021 року, 11:46

Столиця продовжує модернізацію теплоенергетичного комплексу. Цього року в місті замінили 70 км зношених мереж. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час звіту про підсумки роботи міської влади в 2021 році.

«Продовжили в столиці цього року і модернізацію тепломереж. КП «Київтеплоенерго» замінило понад 70 км зношених мереж. Загалом за останніх три роки в столиці замінили 340 км тепломереж на найбільш аварійних ділянках», – повідомив Віталій Кличко.

Також він нагадав про виклики, що постали перед сферою ЖКГ через здорожчання енергоносіїв.

«У цей опалювальний сезон країна ввійшла нервово. Бо через зліт вартості енергоносіїв гостро постало питання тарифів на опалення та гарячу воду. Нам вдалося стримати зростання тарифів для населення. І сьогодні вони залишаються на рівні минулого опалювального сезону. Щоб не підвищувати тарифи на опалення і гарячу воду, місто виділило зі столичного бюджету 2 млрд гривень, збільшивши статутний фонд «Київтеплоенерго». Уряд обіцяв компенсувати ці витрати, але досі не виконує умов Меморандуму», – підкреслив мер столиці.

За словами Віталія Кличка, навіть за таких умов столична влада знаходить можливості не тільки забезпечувати стабільну роботу підприємств житлово-комунального господарства, а й поліпшувати якість їхньої роботи.

«Так, наприклад, на сміттєспалювальному заводі «Енергія» у 2021 розпочали будівництво системи хімічного очищення. Робота заводу відповідатиме європейським екологічним директивам за показниками викидів. А на Дарницькій ТЕЦ збудували вже третій електрофільтр, який значно зменшує викиди забруднюючих речовин. За обсягами та складом викидів підприємство тепер слідкує за допомогою системи моніторингу», – повідомив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]