Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У 2019 році ми спрямували на соцзахист мешканців столиці майже 8,3 мільярди гривень»

03 грудня 2019 року, 11:40

Цього року Київ спрямував на соціальний захист мешканців столиці майже 8,3 мільярди гривень. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко журналістам, звітуючи про результати роботи міської влади за 2019 рік.

«Майже 8,3 мільярдів гривень цього року ми спрямували на соцзахист мешканців столиці. Загальний обсяг фінансування міської цільової програми «Турбота» сягнув майже 2,8 мільярдів гривень», – сказав Віталій Кличко.

Як зауважив міський голова, на допомогу учасникам бойових дій на сході, а також їх родинам спрямували понад 265 мільйонів гривень.

Також цього року місто придбало 2 автомобілі для дитячих будинків сімейного типу. Та передало 43 квартири дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, придбавши житло за кошти міського бюджету.

Триває у столиці і програма продажу хліба за доступними цінами. Завдяки співпраці з приватним акціонерним товариством «Київхліб». Соціальний хліб можна придбати за карткою киянина. І знижка надається відповідно до категорії пільги – від 20 до 70 відсотків вартості виробу.

Працює у столиці і програма «Доступні ліки» для пільгових категорій киян.

«Майже 3,6 мільярдів гривень ми запланували на соціальний захист киян на 2020 рік. Скорочення витрат маємо у зв’язку з тим, що виплата пільг, субсидій і допомог незахищеним категоріям громадян перейшла на загальнодержавний рівень. І тепер цими видами допомоги займатиметься Міністерство соціальної політики», – пояснив мер Києва. Зокрема, на міську цільову програму «Турбота» наступного року плануємо виділити 2,7 мільярда гривень», – підкреслив Віталій Кличко.

Він нагадав, що доходи бюджету Києва порівняно із 2018 роком збільшилися на три мільярда. Загалом у 2019-му місто отримало 60 мільярдів гривень надходжень.

Найбільше зросло фінансування сфери освіти – ця галузь отримала рекордні 18,6 млрд грн; охорони здоров’я – на неї спрямували майже 11 млрд грн; соціального захисту та соцзабезпечення – 8,3 млрд грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]