Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат виявили вогнище захворювання на коронавірус. Інфікована 81 особа»

15 травня 2020 року, 15:37

У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат виявили вогнище захворювання на коронавірус. Інфікована 81 особа - як вихованки, так і співробітники інтернату. Заклад закрили на карантин. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час термінового онлайн-брифінгу.

«У столиці виявлене нове вогнище захворювання на коронавірус. У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат сьогодні підтвердили захворювання у 81 особи. Там спочатку виявили хвору жінку-працівницю. І після цього зробили ПЛР-тести всім вихованцям та персоналу закладу. Загалом протестували 182 особи», – сказав Віталій Кличко.

За результатами тестів, хворих – 81 людина. Зокрема, 53 вихованки будинку-інтернату – віком від 7 до 35 років. А також інфіковані 28 осіб з персоналу інтернату – 26 жінок і 2 чоловіків.

У лікарні столиці госпіталізували трьох пацієнтів із числа персоналу. Інша частина персоналу – на самоізоляції вдома, під контролем лікарів. Інфіковані вихованки закладу перебувають у задовільному стані і отримують медичну допомогу в інтернаті.

«Як з’ясували, вірус занесла одна жінка – молодша медсестра однієї з груп інтернату. Зазначу, що такі інтернати працюють у закритому режимі. Крім персоналу їх ніхто не відвідує», – наголосив мер Києва.

За його словами, наразі Дарницький будинок-інтернат для дівчат повністю закритий на карантин. Там здійснюють заходи з посиленої дезінфекції та медичне обстеження. На в’їзді на територію чергують рятувальники та поліція.

«Ми перевіримо і протестуємо також вихованців та персонал Святошинського будинку-інтернату для хлопчиків. Два міських заклади для людей похилого віку. Та 4 спеціалізованих заклади для жінок та чоловіків. Я ще раз закликаю всіх бути обережними та дотримуватися правил. Бо ситуація в інтернаті показує, як одна особа може інфікувати багатьох людей. Вірус не відступив. І послаблення обмежень не означає, що ситуація поліпшилася. Ризик надалі – великий. Тому не нехтуйте своєю безпекою. Бережіть себе та тих, хто поруч!» – наголосив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]