Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко у Давосі говорив із політиками та представниками бізнесу про підтримку України (+відео)

25 січня 2019 року, 8:22

Мер Києва Віталій Кличко під час зустрічей із європейськими політиками та представниками великих світових компаній на Всесвітньому економічному форумі в Давосі говорив про підтримку України, її європейських прагнень, про втілення нових проектів.

На заході, який традиційно влаштовує в Давосі американське видання «Washington post», відбулися зустрічі та спілкування Віталія Кличка з канцлером Австрії Себастьяном Курцом, новою главою німецької партії Християнсько-демократичний союз Аннегрет Крамп-Карренбауэр.

«Дуже важливо відвідувати такі заходи, де збирається багато впливових політиків зі всього світу. Адже політика – це, перш за все, персональне спілкування, персональні контакти. І, однозначно, ці контакти нам потрібно використовувати на користь України, на користь  міста Києва. На зустрічі із Аннегрет Крамп-Карренбауэр я привітав її з обранням главою ХДС  і висловив сподівання, що політика цієї партії і Німеччини відносно України ні в якому разі не зміниться. Що продовжиться і політична, і економічна підтримка України. Оскільки всі хочуть бачити Україну стабільною державою і надійним партнером. У розмові з канцлером Австрії  ми обговорили теми розвитку України, майбутніх виборів. Наші друзі хвилюються, щоб ці вибори не вплинули на стабільність в Україні, щоб не було ніякої турбулентності. Себастьян Курц ще раз висловив повну підтримку України і пообіцяв цього року відвідати Київ та запросив мене на з’їзд Австрійської народної партії, яку він очолює», – розповів Віталій Кличко.

Також у Польському домі в Давосі відбулася зустріч мера Києва з прем’єром Польщі Матеушем Моравецьким.

Про нові технологічні проекти для Києва та їх практичне втілення Віталій Кличко говорив з генеральним директором німецької компанії SAP Вільямом МакДермотом. Ця компанія вже допомогла українській столиці запровадити відкритий бюджет в рамках системи смарт-сіті.

Відвідав мер Києва під час Всесвітнього економічного форуму і Український сніданок у Давосі. Там обговорювали як Україні впоратися з викликами, які стоять перед нею в рік президентських та парламентських виборів.

«Загроза, яку несе російська агресія, є величезною. Але викликів у нас немало і у внутрішній ситуації. Майбутні вибори багато значать для майбутнього країни. По-перше, важливо, щоб вони пройшли за найвищими демократичними стандартами. По-друге, життєво-важлива для країни готовність та здатність того, хто переможе, ефективно захистити інтереси нашої держави та посилити процес реформування», – зазначив  Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]