Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У Києві на сьогодні вистачає ліжок для прийому хворих на коронавірус»

11 вересня 2020 року, 12:17

У Києві сьогодні достатньо ліжок та палат у медзакладах для прийому хворих на коронавірус. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання від ЗМІ.

«Сьогодні в інфекційних відділеннях, у боксах, де лежать хворі на COVID-19, –по дві-три людини. У Києві поки вистачає палат для прийому хворих на коронавірус. Загалом у 18-ти медзакладах столиці, підготовлених для прийому хворих на COVID-19, – понад 2000 ліжок. Всі вони – в ізольованих відділеннях. У кожній палаті є система подачі кисню. І кожна палата – також ізольована. Апаратів ШВЛ у лікарнях сьогодні – понад 400», – зазначив Віталій Кличко.

Мер повідомив, що лікарям вистачає медикаментів і засобів індивідуального захисту, що закуповує місто. Ситуація із захворюваністю поки контрольована.

«Я хочу підкреслити. Ситуація контрольована, поки не сталося інфекційного вибуху. Як це було в інших країнах. Якщо продовжиться така динаміка захворюваності, якщо люди і далі нехтуватимуть своєю безпекою, ситуація може різко змінитися. І тоді нам доведеться і розгортати окремі госпіталі, і знову повертатися до суворого карантину. Я не хочу нікого лякати. Але хочу, щоб всі зрозуміли: треба дотримуватися правил, треба дбати про своє здоров’я. Міська влада сьогодні робить все, щоб захистити здоров’я і життя киян. Так допоможіть нам захистити вас! Не будьте легковажними. Бережіть себе!» – наголосив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]