Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: У столичних медзакладах сьогодні лікуються 1797 хворих на коронавірус. Кількість хворих, яким потрібна госпіталізація, збільшується. А ресурс ліжкомісць міста має межі

15 жовтня 2020 року, 12:10

У столичних медзакладах сьогодні лікуються 1797 хворих на коронавірус. 405 пацієнтів – у важкому стані. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Кількість хворих, які потребують госпіталізації, в столиці, на жаль, не зменшується. У стаціонарах столичних медзакладів сьогодні лікуються 1797 хворих на коронавірус. Із них 33 дитини. 405 пацієнтів – у важкому стані. 571 хворий отримує кисневу підтримку. 19 – під апаратами ШВЛ. Іще 143 пацієнти перебувають в лікарнях із підозрою на коронавірус. Пневмонію в столичних медзакладах лікують 648 хворих. Підкреслю, що місто зробило і робить все можливе, аби медичну допомогу могли отримати всі хворі на коронавірус. Ми поступово збільшуємо кількість ліжок в комунальних медзакладах для прийому хворих на COVID-19. Виділяємо додаткові кошти медичним закладам», – наголосив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що столиця вже розгорнула майже 2800 ліжок у 22 комунальних лікарнях.

«Але кількість хворих, яким потрібна госпіталізація, збільшується. А ресурс ліжкомісць міста має межі. При цьому державні, відомчі медзаклади та заклади Академії медичних наук, маючи загалом 11 тисяч ліжок і кваліфікований персонал, не приймають хворих на вірус киян. Я вважаю таку ситуацію неприйнятною і непрофесійною з боку органів державної влади! Уряд, звичайно, може рекомендувати Києву та іншим містам, які обмеження їм запроваджувати. І перекласти весь тягар боротьби з пандемією на місцеву владу. Але в цій ситуації не можна ділити лікарні на комунальні і державні, якщо вони знаходяться в одному місті. Бо йдеться про здоров’я і життя людей! Стадіони-госпіталі – це не краще за обладнані лікарні з кваліфікованим персоналом!» – заявив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]