Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: У столиці до хворих із підозрою на коронавірус щодоби виїжджають 25 бригад швидкої допомоги

22 січня 2021 року, 12:21

У столиці до хворих із підозрою на коронавірус щодоби виїжджають 25 бригад медиків швидкої допомоги. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на питання ЗМІ.

«Хочу наголосити, що будь-який пацієнт, до якого виїжджають лікарі швидкої допомоги, може виявитися хворим на коронавірус. Загалом у столиці щодоби працюють 155 бригад швидкої вдень та 136 – вночі. Від початку пандемії ми сформували й окремі бригади швидкої, що спеціалізуються саме на викликах до хворих із підозрою на коронавірус. Таких бригад сьогодні в Києві 25», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера столиці, загалом за час своєї роботи ці бригади 2300 разів виїжджали на виклики до хворих із підозрою на Covid-19. Госпіталізували 1750 мешканців столиці.

«Водії швидкої допомоги часто скаржаться на те, що водії на столичних дорогах не завжди звільняють полосу руху на вимогу швидкої. Тому звертаюся до автовласників: викликів у медиків зараз дуже багато. А швидка, яка мчить на виклик, або везе хворого, рятує чиєсь здоров’я і життя. І час інколи йде на хвилини. Пам’ятайте про це! Будьте свідомими і співчутливими!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]