Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: У столиці підготували вже 3100 ліжок для хворих на коронавірус

30 жовтня 2020 року, 12:19

У комунальних медзакладах столиці підготували вже 3100 ліжок для хворих на коронавірус. І надали МОЗ варіанти для можливого розміщення мобільного шпиталю. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в прямому включенні з дому, де він перебуває на самоізоляції через захворювання на коронавірус.

«Місто самотужки підготувало вже майже 3100 ліжок у комунальних медзакладах. Заповненість їх сьогодні – 66 відсотків. Ми використовуємо всі свої резерви», – наголосив Віталій Кличко.

Він нагадав,  що міська влада неодноразово зверталась до уряду і Міністерства охорони здоров’я, щоб киян, хворих на коронавірус, приймали у державних і відомчих медзакладах, де є 11 тисяч ліжок і кваліфікований персонал.

«Відповіді, наголошу, ми досі так і не отримали. Я переконаний: спершу ми повинні використати ті можливості, що є на базі медичних закладів. А потім вже, якщо буде потреба, розгортати мобільні шпиталі», – підкреслив мер Києва.

Він також повідомив, що в Департаменті охорони здоров’я КМДА – на вимогу Міністерства охорони здоров’я – підготували розрахунки щодо можливої роботи мобільного шпиталю. І Штаб із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій міста надав їх у МОЗ.

«Варіантами для розгортання інфекційного госпіталю для хворих на COVID-19 місто запропонувало три об’єкти в столиці. Це: Палац спорту, Національний експоцентр України або Міжнародний виставковий центр. І ми чекаємо висновків профільних наукових установ та пропозицій їх фахівців щодо організації роботи запропонованих об’єктів. Якщо в якомусь із них доведеться розгортати мобільний шпиталь», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]