Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Уряд повинен зафіксувати ціну газу для бюджетних установ на рівні 11,2 грн за 1 куб. м, а місцевим бюджетам – погасити різницю в тарифах, щоб зберегти їх для населення на рівні минулого опалювального сезону

23 вересня 2021 року, 11:30

Уряд повинен зафіксувати ціну природного газу для бюджетних установ до кінця опалювального сезону на рівні 11,2 грн за 1 куб. м. замість ринкових 35 гривень. А місцевим бюджетам – погасити різницю в тарифах за минулі роки,  щоб зберегти тарифи на тепло та гарячу воду для населення на рівні минулого опалювального сезону. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради.

«Столиця, як і інші міста, готується розпочати опалювальний сезон. Технічно ми готові. Але, як ви знаєте, є інші виклики, які роблять ситуацію близькою до критичної. Високі ціни на газ, перекладені на місцеве самоврядування тарифи, з відсутністю законодавчої бази для забезпечення роботи теплопостачальних компаній. Асоціація міст України запропонувала центральній владі конкретні рішення, що дозволять вчасно розпочати постачання тепла та гарячої води населенню, – сказав Віталій Кличко. – Хочу повідомити, що сьогодні я звернувся до Прем’єр-міністра з питаннями, відповіді на які він повинен дати у парламенті під час «Години Уряду».

Зокрема, Уряд повинен зафіксувати ціну природного газу для бюджетних установ до кінця опалювального сезону на рівні 11,2 грн за 1 куб. м. замість ринкових 35 гривень», – наголосив мер Києва.

Разом із тим, за словами мера Києва, НАК «Нафтогаз» має негайно вилучити дискримінаційні норми з договорів на постачання газу. А місцевим бюджетам має бути погашена різниця в тарифах минулих років і закладена компенсація на майбутнє. Зокрема, у вигляді збільшення на 5% зарахування ПДФО – щоб зберегти тарифи на тепло та гарячу воду для населення на рівні минулого опалювального сезону.

«Бо люди не зможуть платити за такими тарифами! Не зможуть покрити цю різницю і місцеві бюджети, на які сьогодні намагаються перекласти весь тягар!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]