Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Усе, що тільки починає робити країна для втілення «розумних» технологій, Київ вже використовує»

01 жовтня 2019 року, 10:31

Усе, що тільки починає робити країна для втілення «розумних» технологій, Київ уже використовує. Бо розвиток системи smart city дозволив запровадити десятки електронних сервісів для жителів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на Kyiv Smart City Forum 2019.

Наприклад, уже більше 50 мільйонів поїздок у громадському транспорті було сплачено єдиним електронним квитком, що почали запроваджувати в місті менше року тому.

«200 тисяч дітей влаштували в дитячі садки онлайн. Більше половини пацієнтів записуються на прийом до лікарів дистанційно та не витрачають часу на очікування у чергах. Електронні послуги Києва охоплюють навіть домашніх улюбленців. У Реєстрі домашніх тварин внесені дані про більш як тисячу котів та собак», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, серед популярних сервісів і «Картка киянина», якою користується майже 800 тисяч людей. Банківська картка ідентифікує власника та надає йому можливість сплатити за житлово-комунальні послуги без відсотків, отримати знижки на товари в супермаркетах, аптеках. А також дозволяє пільговикам безкоштовно їздити у транспорті.

Віталій Кличко підкреслив, що в «Особистому кабінеті киянина» тисячі жителів щодня користуються сервісами, що пропонує місто. А додаток KyivSmartCity, яким вже користується 75 тисяч киян, втілює у собі концепцію міста в смартфоні. Функціонал додатку поступово розширюється. У майбутньому кияни матимуть можливість сплатити за комунальні послуги чи, наприклад, проголосувати за проект Громадського бюджету, клікнувши у потрібному розділі додатку.

Увага! Мобільний додаток Kyiv Smart City був замінений на застосунок «Київ Цифровий».

«Київ Цифровий» поєднав функціонал старого додатку із новими міськими електронними сервісами. Завантажити додаток можна за посиланням: https://kyiv.digital/start

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]