Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: В день професійного свята українських енергетиків Київ отримав 9 потужних генераторів від данських партнерів (+фото)

22 грудня 2022 року, 15:14

У день професійного свята українських енергетиків мер Києва Віталій Кличко привітав працівників енергетичної сфери столиці та всіх причетних до цієї складної та надзвичайно важливої роботи. І вручив відзнаки Київського міського голови 35 фахівцям КП «Київтеплоенерго». Також під час цієї події Київ отримав 9 потужних генераторів від міста Оденсе, що в Данії – міста побратима української столиці.

«Сьогодні енергетики Києва та країни працюють в екстремальних умовах – коли об’єкти критичної інфраструктури є ціллю ворога. Коли в режимі 24/7 необхідно відновлювати мережі й обладнання, понівечені агресором. І сьогодні наші енергетики відзначають своє професійне свято. Я хочу привітати їх та подякувати за сумлінну і таку важливу працю, – сказав мер столиці. – Так співпало, що саме в цей день Київ прийняв чергову партію гуманітарної допомоги від наших партнерів – данців. 9 потужних генераторів прибули із Оденсе – міста побратима Києва. Кияни вдячні муніципалітету та мешканцям Оденсе за підтримку і важливу допомогу. А також дякую Посольству Королівства Данія, представникам «Оденсе Сіті Ротарі клаб» та «Ротарі Клуб Київ», завдяки яким ця допомога, 9 генераторів, вже надійшла до нашого міста».

Він зазначив, що один з генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті, де допомогу отримують самотні люди пенсійного віку, кияни з інвалідністю. Інші 8 генераторів фахівці «Київтеплоенерго» встановлять в котельнях, щоб забезпечити теплопостачання в оселі киян під час відключень електроенергії.

Віталій Кличко підкреслив, що Київ не припиняє оснащувати інфраструктурні об’єкти та пункти обігріву столиці альтернативними джерелами електроенергії, обладнанням для обігріву. Адже в умовах війни місту вкрай важливо оперативно та ефективно реагувати на виклики та надзвичайні ситуації.

Виконуюча обов’язків Посла Королівства Данія в Україні Кароліне Ліхтенберг запевнила, що нещодавно сформований новий уряд Данії продовжуватиме підтримувати Україну. І зазначила, що Данія надає допомогу не тільки на рівні уряду, а й на рівні міст, муніципалітетів і громадянського суспільства.

«Цього року я святкуватиму Різдво тут, у Києві. І з нетерпінням цього чекаю. Коли мої друзі та рідні з Данії запитують, чи холодно мені та чи в безпеці я, запевняю, що їм нема за що хвилюватися. Я показую їм фото прекрасної столиці України і розповідаю, що всі люди тут і місцева влада Києва роблять фантастичну роботу, щоб столиця продовжувала жити і працювати, навіть у таких надзвичайних умовах. Це буде найбільш знакове Різдво у моєму житті», – сказала Кароліне Ліхтенберг.

Нагадаємо, загалом від початку війни Київ залучив та отримав від європейських партнерів 32 пожежних автомобілі, майже 40 швидких, а також 55 міських автобусів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]