Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: В День Святого Миколая на Софійській площі традиційно засвітили вогні на Головній ялинці країни (+фото)

19 грудня 2022 року, 18:41

У столиці, на Софійській площі, в День Святого Миколая традиційно засвітили вогні на Головній ялинці країни. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, який прийшов на засвічення ялинки та поспілкувався з киянами на площі.

«Цього року було багато дискусій – варто ставити ялинку чи ні. Зважаючи на те, що ми живемо в умовах воєнного стану, обстрілів та відключень електроенергії. Я вважаю, що ми ухвалили правильне рішення. Ялинка повинна бути! В наших дітей має бути свято!» – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що російським варварам не вдасться позбавити українців радості Різдва та Нового року.

«Цього року, звісно, формат святкувань інший. Та й ялинка не така велика й ошатна, як завжди. 12 метрів заввишки замість 31-го, як, наприклад, минулого року. І назвали ми її «Ялинкою незламності», – наголосив мер столиці.

Прикрасили новорічне дерево енергозберігаючими гірляндами, що світитимуться від генератора. Підсвічувати ялинку будуть щодня з 17:00 до 21:00. Також поруч з генератором облаштують точки для підзарядки гаджетів. Для цього найближчими днями облаштують спеціальний намет.

Головну ялинку України прикрасили іграшками минулих років – близько тисячею куль синіх і жовтих кольорів, білими голубами і прапорами країн, що допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни. А також зображенням захисника Києва – Архистратига Михаїла. Верхівку ялинки вінчає герб України.

Встановили та прикрасили ялинку виключно за рахунок меценатів і бізнесу, генератор теж надали благодійники. Місто не витрачало на це коштів. Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків та атракціонів на Софійській площі цьогоріч також не буде.

«Цей рік був для нас складним. Ми живемо у війні. В умовах постійних повітряних тривог, ракетних обстрілів, атак дронами. Ми навчилися жити в умовах комендантської години. А тепер – і за вимкнень електроенергії, тепла і води. Все це складно, некомфортно і нервово. Але нас цим не зламати. Українці – сильні духом! І виклики загартовують нашу рішучість і волю до перемоги. Та ми все подолаємо! Разом, з вірою в себе та свою країну, в наші ЗСУ та в нашу Перемогу! Я переконаний, що саме бажання миру і перемоги загадують українці сьогодні – в свято Миколая-Чудотворця. І воно обов‘язково здійсниться!» – підкреслив мер Києва.

Віталій Кличко закликав киян провести Новорічно-Різдвяні свята у сімейному колі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]