Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко в онлайн-форматі взяв участь у зустрічі мерів-учасників Eurocities з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн

13 жовтня 2022 року, 17:06

Мер Києва Віталій Кличко в онлайн-форматі взяв участь у зустрічі мерів-учасників асоціації Eurocities з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Мери європейських міст зустрічалися в Брюсселі. Про це Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні в форматі онлайн взяв участь у зустрічі мерів-учасників асоціації Eurocities з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Мери європейських міст зустрічалися в Брюсселі. Перш за все, поінформував учасників заходу про наслідки ракетних ударів по центру Києва та інфраструктурі міста, що російські терористи завдали 10 жовтня. Наголосив, що така масована атака на столицю – ще одне свідчення того, що росія прагне знищити критичну інфраструктуру, залякати українців, чинить геноцид українського народу», – зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва подякував партнерам за підтримку та підкреслив, що Україна потребує більшої допомоги. Насамперед збільшення поставок сучасної зброї, обсягів економічної та фінансової допомоги, ще більш суворих санкцій проти Росії.

Президентка Єврокомісії запевнила, що європейські партнери усвідомлюють: Україна веде сьогодні битву за вільну Європу, битву за демократію.

«Тому ми вдячні вам за те, що ви робите і будемо підтримувати вас усіма можливими засобами. Ми розуміємо, що маємо максимально об’єднувати зусилля. Бо це – атаки, на які не можна заплющувати очі. Те, що робить росія, – це злочин проти людства. Ми не зможемо компенсувати втрат українського народу, але допомагатимемо в цій битві, розуміючи, яку високу ціну платить Україна», – підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Також вона повідомила, що 25 жовтня в Берліні відбудеться велика конференція, на яку зберуться експерти з усього світу і обговорюватимуть питання відбудови і відновлення України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]